Política 28/04/2015

El Parlament demana un informe jurídic per saber si el cap de la UDEF pot eludir la compareixença a la comissió Pujol

La mesa de la cambra reclamarà un nou document a petició del PP. També ha fixat el debat sobre la totalitat de la llei electoral per al ple de la setmana que ve

Acn
1 min
La Mesa del Parlament, en una imatbe d'arxiu /ARA

BarcelonaLa mesa del Parlament ha decidit aquest dimarts, a petició del PP, demanar un nou informe jurídic als serveis de la cambra sobre les compareixences a la comissió anticorrupció. En aquest cas, es preguntarà si el fet que el cap de la UDEF, Manuel Vázquez, es negués a declarar és un argument vàlid per eludir la compareixença o, si per contra, se l'hi ha d'exigir de nou fins i tot recorrent a la Fiscalia. Amb aquesta nova petició d'informe jurídic, s'endarrereix una altra vegada la possibilitat que el Parlament acabi portant al ministeri fiscal les incompareixences dels alts càrrecs i ministres de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mesa ha decidit també que el ple de la setmana que ve sigui el que faci el debat sobre la totalitat del projecte de llei electoral de Catalunya. D'aquest debat n'haurà de sortir la decisió de continuar tramitant el text i que els partits presentin les seves propostes de models electorals com a esmenes o que acabin el tràmit en aquest punt.

Per al mateix ple s'ha fixat el debat de la llei de reforma del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), la proposta del PP d'una llei de símbols que prohibeixi l'exhibició d'estelades als espais oficials i institucionals, i l'adaptació del reglament del Parlament a la llei de transparència.

stats