Política 05/05/2015

La Mesa del Parlament porta a Fiscalia el cap de la UDEF

També ho farà amb el director de l'Agència Tributària i es preveu que la setmana vinent es faci el mateix amb Montoro, Fernández Díaz i Moragas

Europa Press
1 min
La Mesa del Parlament en una imatge d'arxiu /ARA

BarcelonaLa Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts per majoria portar a la Fiscalia les incompareixences del cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia (UDEF), Manuel Vázquez, i del director d'Inspecció de l'Agència Tributària, Luis Maria Sánchez, a la comissió d'investigació sobre el frau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans, la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, ha explicat que un cop analitzada la petició de la Mesa i l'informe jurídic del Parlament s'ha arribat a la conclusió que si els compareixents estan degudament informats de la matèria sobre la qual se'ls preguntarà s'han de presentar obligatòriament, tot i que després no vulguin declarar. "El que no poden fer és no comparèixer, perquè llavors les comissions d'investigació es buiden de contingut, i ja prou difícil és aquesta tasca per als diputats", ha advertit Simó.

La comissió d'investigació també pot portar a la Mesa el cas del ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per negar-se a comparèixer per segona vegada, així com el del cap del Gabinet de Presidència del govern espanyol, Jorge Moragas; el director del CNI, Félix Sanz, i el director de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó. Precisament, el president de la comissió d'investigació, David Fernández, ha desconvocat la sessió prevista aquest dimarts després que tots els citats hagin comunicat per escrit que no compareixerien.

Segons ha anunciat Simó, a la reunió de la Mesa de la setmana vinent es preveu prendre la mateixa decisió, la qual implicaria que també s'elevin les incompareixences d'aquests cinc càrrecs al ministeri fiscal.

stats