POLÍTICA
Política 19/03/2013

El Parlament accepta la renúncia als càrrecs del diputat socialista imputat Daniel Fernández

Fernández ha renunciat a la Presidència d'una comissió i a la secrtetaria d'una altra, però manté l'escó

Ara
1 min

BarcelonaLa mesa del Parlament ha acceptat aquest dimarts la renúncia parcial del diputat socialista Daniel Fernández, imputat per tràfic d'influències relacionat amb el cas Mercuri. Fernández ha deixat la Presidència de la comissió de polítiques de joventut i la secretaria de la comissió d'afers institucionals, però no deixarà l'escó que li garanteix l'aforament. La reunió de la mesa ha coincidit amb la imputació del president del grup de CiU, Oriol Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández va ser imputat la setmana passada per un suposat delicte de tràfic d'influències, després que les escoltes telefòniques que la investigació va fer a l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos fessin aflorar que van pressionar a l'alcaldessa de Montcada i Reixac perquè manipulés uns documents per donar un càrrec a una militant del PSC exaltcàrrec del tripartit.

Investigació parlamentària

La mesa també ha designat la diputada de CiU Meritxell Borràs per presidir la comissió d'investigació sobre la gestió en l'àmbit sanitari i les relacions entre el sector públic sanitari i les empreses. El 5 de febrer, la junta de portaveus va acordar que aquesta comissió fos presidida per CiU, que la comissió d'investigació sobre les possibles responsabilitats derivades de l'actuació i la gestió de les entitats financeres i la possible vulneració dels drets dels consumidors la presidís un diputat del PP, i que cadascuna d'aquestes comissions fos integrada per dos diputats de cada grup parlamentari. Abans no es pugui constituir, els grups parlamentaris han de comunicar quins dos diputats en formaran part.

stats