Política 11/06/2013

El socialista mallorquí Joan Mesquida, candidat a "remoure consciències" al PSOE

No revela si es presentarà a les primàries del PSOE o es limitarà a debatre solucions polítiques a través d'una nova plataforma ciutadana

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEs presentarà Joan Mesquida a les primàries del PSOE? El temps ho dirà, de moment manté la incertesa. Aquest dimarts, el que va ser director general de la policia i la guàrdia civil en el govern Zapatero ha presentat una plataforma ciutadana anomenada “Forma parte de la solución” amb la que pretén “remoure consciències cap al sentit comú”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No pretén ser “la tercera via” del PSOE, no té pretensions personals perquè “mai ha vist l'eròtica del poder per cap banda”, però tampoc renuncia a “tenir responsabilitats polítiques en el PSOE”. En definitiva, Mesquida, tot i les expectatives creades, no ha desvetllat si acabarà presentant-se com a candidat a ser el líder del PSOE emprant com a trampolí aquesta plataforma ciutadana.

El que sí ha explicat és el que faria ell si fos president. El primer de tot “somatitzar” els problemes de la gent i “esborrar la rialla de la cara”. Després, cridar als millors de la societat i fer “un govern de concentració dels millors”.

Mesquida segueix fidel al PSOE però creu que els partits convencional “fan aigua” i s'ha de “taponar” les vies obertes amb més participació. De fet, creu que amb les tecnologies que hi ha a l'abast de la gent on és possible que es pugui entrar amb una clau a un compte bancari i no pugui de ser viable exposar els plantejaments ciutadans als governants en qüestions rellevants com, per exemple, la llei de l'avortament.

El socialista mallorquí ha assegurat que “si s'estàs presentant a unes primàries estaria molt nerviós" però no hi està perquè "el repte és més ambiciós: canalitzar la indignació cap a posicions de sentit comú”.

stats