Política 16/10/2014

Miguel Ángel Rodríguez insisteix: “Com serien de feliços els independentistes amb un bon afusellament!”

L'exportaveu del govern espanyol respon a l'anunci que el Govern es querellarà contra ell amb un "he! He!" i acusa la "caverna catalana" i els els "eixelebrats de la 'Generalidad' de no distingir entre la seva opinió i la d'Antena 3

Ara
3 min

BarcelonaVa ocupar un càrrec institucional però això no ha impedit que Miguel Ángel Rodríguez, polèmic ja com a portaveu del govern espanyol en l'època Aznar, s'hagi reconvertit en un tertulià famós pel seu to ofensiu. Dimecres va provocar una enorme polèmica a Catalunya en apuntar que "a Mas li aniria bé que l'afusellessin". Ho va dir a 'Espejo público', el programa d'Antena 3 que presenta Susanna Griso, sense que la presentadora li cridés l'atenció. Però, lluny de retractar-se, la polèmica l'ha estimulat: hores després, i quan les seves paraules havien estat recollides a diferents mitjans i havien encès les xarxes, Miguel Ángel Rodríguez hi insistia via Twitter: "Com serien de feliços els independentistes amb un bon afusellament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Rodríguez, la polèmica va ser una manipulació. Hores després de la seva intervenció al programa de Griso negava haver demanat l'afusellament de Mas i puntualitzava que és el propi president el que demana el seu afusellament "per salvar-se del ridícul". Aquest divendres, però, hi insistia en l'argument inicial: "Com Companys, Mas voldria un afusellament com a única forma de morir amb honor i no amb aquest espantós ridícul".

twitter mar 1

Querella del Govern

Les paraules de MAR no només han aixecat una enorme controvèrsia ciutadana, sinó que han molestat a la Generalitat. Aquest dijous, el secretari de comunicació del Govern, Josep Martí, ha anunciat que l'executiu català es querellarà contra el periodista. I anava més lluny, apuntant també a l'emissora: "Entenem que si Antena 3 no demana disculpes es fa corresponsable d'aquestes declaracions fetes en un programa d'aquesta cadena", ha afegit Martí. Rodríguez ha respost a l'anunci de la querella amb sorna: "La Generalidad (sic) catalana anuncia que es querellarà contra mi perquè ric del ridícul de l'estadista Mas i els seus catalanistes... He! He!". Posteriorment, hi afegia: "La querella dels independentistes catalanistes contra MÁR perquè se'n riu d'ells ni tan sols ha estat TT. Quina porra!".

A més de ridiculitzar el Govern, Rodríguez també ha adjuntat un link a un article del mitjà nacionalista i ultraconservador Libertad Digital en què acusen la "caverna catalana" de "treure l'artilleria contra MAR". Rodríguez reblava el tema dient: "A veure, 'descerebrados de la Generalidad catalana' (sic): el que dic jo en els mitjans és la meva opinió, no la dels mitjans, ximples!", un exabrupte amb el qual sembla sortir al pas de les crítiques que han rebut Antena 3 i Susanna Griso per permetre els exabruptes de Rodríguez, justament el dia de l'aniversari de l'afusellament, per part de les tropes franquistes, del president Companys.

twit mar 2

Obsessionat amb Catalunya

Paradoxalment, el tuit on l'exportaveu del govern espanyol afirma que els sobiranistes estan esperant un afusellament acaba amb un "però s'hauran de fotre: ni tan sols els fan cas". Una afirmació, aquella segons la qual ningú no fa cas als sobiranistes, que sembla estranya venint d'un home que dedica bona part de les seves intervencions públiques a parlar de l'independentisme. El compte de Twitter de l'escriptor i periodista, que ara fa un any va provocar un accident amb el seu Mercedes quan conduïa en estat d'embriaguesa, n'és testimoni d'aquesta obsessió amb Catalunya, present en la majoria dels seus tuits:

  • "Artur Mas tira la tovallola: quan de temps i esforços perduts. Confio que ara no facin el ridícul declarant la independència".
  • "Vistes les declaracions de l'estadista Artur Mas, que algú li expliqui que el 9N és més econòmic fer una enquesta per internet".
  • "Les eleccions plebiscitàries no existeixen: el poble tria els seus representants i ja: El que acordin en l'Assemblea no és plebiscit".
  • "Quan Artur Mas defineix Espanya com a "enemic" està sembrant odi. Potser no calculi que ell pot ser més odiat que no a l'inrevés".
  • "Fet diferencial: no hi ha manifestacions demanant la dimissió de Mas. En qualsevol altre lloc d'Espanya ja hauria marxat".
stats