Política 15/06/2014

Miquel Iceta s'ofereix al PSC "per al que calgui"

Ho ha dit en una intervenció al consell nacional

S. G.
1 min

BarcelonaEl seu nom sempre ha estat a les travesses i, tot i que mentre Núria Parlon sonava com la candidata amb més suports ell no estava disposat a fer cap pas endavant, aquest diumenge en el consell nacional Miquel Iceta ha deixat clar que el partit pot comptar amb ell "per al que calgui". Després de fer una crida a la unitat del partit, l'ara diputat ha deixat clara la seva predisposició a implicar-se fins on els companys decideixin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta, que és membre de l'executiva tant del PSC com del PSOE, ha estat prou ambigu perquè ningú pugui dir que vol ser candidat, però també perquè ningú pugui negar-ho. El president de la Fundació Rafael Campalans, el 'think tank' del PSC, va ser apartat de la primera línia del partit en el darrer congrés quan Pere Navarro va ser nomenat primer secretari. Però el líder sortint es va veure obligat a tornar a recórrer a ell a mesura que les dificultats internes del partit anaven 'in crescendo' i es feia més difícil la relació amb Ferraz.

De fet, Iceta va fer de director de campanya de les europees amb Javi López com a candidat i és qui ha negociat el document de Granada sobre el model federal amb el PSOE o la llei electoral al Parlament. Al darrer congrés del PSC Miquel Iceta va optar a la primera secretaria. Volia dirigir el partit i impulsar Navarro com a candidat a la Generalitat a les primàries. Finalment, però, es va retirar després que el fins ara primer secretari i l'aparell es neguessin a acceptar aquesta bicefàlia.

stats