Política 10/08/2012

Les cambres de comerç criden els empresaris a donar una resposta conjunta al ''greuge històric'' que representa el dèficit fiscal

El Consell de Cambres dóna ple suport a la reivindicació del pacte fiscal

Acn
1 min
MIQUEL VALLS

BarcelonaEl president del Consell de Cambres, Miquel Valls, ha anunciat que aquest organisme donarà ple suport al Govern en la negociació del pacte fiscal davant el govern espanyol a partir del setembre. Valls ha destacat que l'acord és ''indispensable'' perquè Catalunya resolgui les ''greus'' dificultats financeres que viu per poder iniciar el camí de la recuperació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del Consell ha fet una crida explícita a tots els empresaris catalans a donar una resposta conjunta al ''greuge històric'' que representa el dèficit fiscal i a donar ple suport a la petició d'un nou finançament. Valls creu que la crisi econòmica ''no pot ser excusa'' per al govern espanyol davant l'escenari de negociació amb Catalunya.

Per Miquel Valls el fet que diferents representants del govern espanyol excusin la negociació del pacte fiscal amb l'argument de la crisi econòmica ''no té sentit'' perquè el que es demana des de Catalunya és ''un canvi de model'' després d'haver comprovat ''l'incompliment'' recurrent de tots els acords de finançament signats fins ara entre el govern espanyol i la Generalitat.

Valls ha recordat les últimes dades de l'informe de conjuntura de la Cambra de Barcelona, en què es deia que si Catalunya aconseguís reduir només un terç el seu dèficit fiscal podria eliminar ''completament'' el dèficit públic de la Generalitat i reduir el seu endeutament.

El president del Consell de Cambres i de la Cambra de Barcelona també ha recordat l'actual deute de l'Estat amb Catalunya, que només amb l'incompliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut supera en aquests moments els 2.600 milions.

stats