Política 09/11/2014

Ensurt per un sobre amb una pols blanca que no era perillosa en un institut de Cardedeu

L'ARA ha parlat amb els dos nois que han tocat la substància. Els serveis d'emergències els han revisat i no presenten cap problema

Laia Vicens
2 min
La butlleta amb pols i un missatge feixista / @Jordi_Asturgo

BarcelonaEnsurt a l'institut Pla Marcell de Cardedeu. Mentre es feia el recompte de vots, el president de la mesa, Josep Viaver, ha obert un sobre que hi contenia una pols blanca i una nota feixista. La policia ha desallotjat el local seguint el protocol químic i també s'han activat els TEDAX, els tècnics especialistes en desactivar artefactes explosius, tot i que finalment la substància ha resultat no ser perillosa, segons han avançar mitjans locals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una conversa telefònica amb l'ARA, Viaver ha explicat que ha obert un sobre blanc, dins del qual hi havia "un sobre grogós, com molt vell". A dins s'hi ha trobat "una pols blanca, com farina o pols de talc" i una nota que hi deia: "Acabais de entrar en contacto con el antídoto. Notareis los primeros síntomas pronto. Enhorabuena, moriréis en nombre de la república bananera de Cataluña. España una, España grande y España libre". Tot plegat, creu que és "una broma".

"Quan la responsable del local ha trucat al 112, li han dit que desallotgéssim l'edifici de seguida sense tocar res", explica a l'ARA el David Perelló, un dels testimonis.

En Josep Viaver i el Xavier Pocurull, que també ha tocat la substància, han entrat a l'ambulància que ha acudit a l'institut. "Ens han fet una revisió, ens han mirat l'oxigen a la sang, que està perfecte, i ens han pres la pressió i la tensió", expliquen. En Xavier, que demà a les 7 del matí pren un avió cap a Munic, confia en volar. De moment, el recompte està aturat i tots els voluntaris, una trentena, estan a fora de l'institut.

L'ANC de Cardedeu informa a través del seu compte de Twitter que els Bombers entren a l'edifici amb uns vestits especials.

Demà l'institut obrirà amb normalitat absoluta. Les classes començaran a les 8 hores.

stats