Política 19/09/2014

Centenars d'ajuntaments catalans aprovaran dilluns mocions a favor del 9-N

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis

Europa Press
1 min

BarcelonaCentenars d'ajuntaments, diputacions i consells comarcals catalans preveuen aprovar dilluns en plens extraordinaris una moció en suport a la convocatòria de la consulta sobiranista del 9 de novembre dins del marc legal, així com al president de la Generalitat i el Govern, el Parlament i els partits pro consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat aquest divendres l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), la convocatòria de plens respon a la crida realitzada per l'AMI i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que han rebut confirmacions de centenars d'ajuntaments, diputacions i consells comarcals. La moció també demana als ajuntaments que garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic facilitant tots els recursos i instruments necessaris per fer possible la celebració de la consulta de manera coordinada amb la Generalitat.

Els acords sorgits dels plens es comunicaran en el termini de cinc dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i als grups parlamentaris. L'AMI i l'ACM s'encarregaran de transmetre'ls de forma conjunta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, a les Nacions Unides, el Parlament Europeu i la Comissió Europea.

stats