Política 28/11/2010

Montilla accepta obertament la derrota i deixarà el lideratge del PSC

El president de la Generalitat compareix amb la cúpula del partit després d'haver felicitat personalment Artur Mas

Marc Vidal
1 min
José Montilla fent declaracions als periodistes després de votar en les eleccions del 28-N

BarcelonaJosé Montilla assumeix la derrota i anuncia que no es tornarà a presentar com a candidat a primer secretari del partit al pròxim congrés, que tocaria al 2012 però que tothom dóna per fet que s'avançarà a després de les elecions municipals de l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem perdut les elecccions però no han estat derrotades les nostres conviccions" ha dit Montilla davant la premsa, envoltat dels pesos pesants del PSC, entre els quals hi havia Carme Chacón, Celestino Corbacho i José Zaragoza.

El fins ara líder del PSC s'ha compromès a reflexionar sobre els resultats i obrir un "procés de canvis" intern per "construir una alternativa" al futur govern, amb qui s'ha compromès a treballar per sortir de la crisi.

Ha estat una nit de desconsol al PSC després d'obtenir els pitjors resultats de la seva història en unes eleccions al Parlament. El lideratge del fins ara primer secretari ha quedat en dubte sense que al partit hi hagi una alternativa clara per portar les regnes del socialisme a Catalunya.

Montilla ha acabat el discurs abraçant resignadament els seus, entre els quals els més afectats eren el cap de campanya, Jaume Collboni, la secretària del govern, Laia Bonet o la diputada Rocío Martínez Sempere.

stats