Política 28/02/2018

La casa de Moragas a Nova York: 11 habitacions, una pista d'esquaix i 12.300 euros a l'any en manteniment

El govern espanyol afirma que la residència és propietat de l'Estat des del 1972

Ara
1 min
La casa de Moragas a Nova York: 11 habitacions, una pista d'esquaix i 12.300 euros l'any en manteniment

BarcelonaEl representant permanent d'Espanya a l'ONU, Jorge Moragas, té nova residència a Nova York. Una vivenda amb 11 habitacions i una pista d'esquaix que suposa un manteniment anual de 12.291 euros. El govern espanyol ha explicat avui, a petició de la diputada d'ERC Ana María Surra, que Moragas ocupa la "residència oficial de l'estat espanyol" per a la Representació Permanent d'Espanya davant l'ONU, un immoble que és "propietat del govern espanyol" des del 1972.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons afirmen, la nova residència de Moragas "és el lloc on es fan actes oficials i s'allotja, puntualment, a delegacions d'Espanya en visita oficial i altres membres de l'administració de l'Estat". Per aquest motiu, "disposa dels serveis habituals per al correcte desenvolupament" d'aquestes funcions. De fet, dels set dormitoris de la vivenda, quatre són per al servei. Una assistència que costeja l'estat espanyol.

La casa compta amb magatzems, cuina, un menjador petit i un menjador oficial, un saló, un despatx, set dormitoris i un traster. L'executiu espanyol destaca que "no té piscina ni gimnàs", però que sí que disposa d'una pista d'esquaix. Afirmen, però, que no té vigilància privada. La diputada d'ERC també ha volgut saber quants dels viatges de l'ambaixador o de la seva família han estat finançats amb diners públics en els darrers cinc anys, i també si Moragas disposa de cotxe oficial.

stats