Política 08/09/2015

Morenés no afluixa: "Tothom està sotmès a la llei"

Es referma en les seves paraules sobre les forces armades i el 27-S malgrat l'allau de crítiques

Europa Press
1 min
El ministre de Defensa, Pedro Morenés, en la seva intervenció durant la sessió de control del govern espanyol al Congrés aquest dimecres / EFE

MadridEl ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha assegurat que "tothom a Espanya està sotmès a la llei" i que això és el que ha volgut dir aquest dimarts al matí quan ha afirmat que les forces armades no tindran cap paper en el procés sobiranista català si tothom compleix el seu deure.

En declaracions als passadissos del Senat, preguntat sobre això, el ministre no ha volgut fer més aclariments sobre les seves paraules a RNE: "Vejam, vejam. El que he dit és que tothom a Espanya està sotmès a la llei".

"Si tothom compleix el seu deure li asseguro que no caldrà cap tipus d'actuació com la que vostè està plantejant", ha dit el ministre en l'entrevista preguntat sobre quin paper podrien tenir les forces armades en cas d'una declaració unilateral d'independència a Catalunya.

Morenés ha respost que les forces armades saben perfectament el seu paper i ha expressat la seva seguretat que són absolutament i perfectament democràtiques i estan "subjectes a l'estat de dret" com totes les institucions i les persones: "Tenen establertes quines són les seves obligacions en les lleis i les compliran estrictament".

A més, ha recalcat que en l'estat de dret cadascú té una responsabilitat, i que els governants d'Espanya i els de Catalunya han jurat complir i fer complir la Constitució: "Cadascú ha de complir el seu deure, les forces armades, els governants i els governats".

stats