Política 19/02/2019

Els Mossos detenen un militant de La Forja i Poble Lliure per la manifestació contra Jusapol del 29-S

Les organitzacions independentistes han convocat una concentració de suport a la comissaria

Xavi Tedó
2 min
Els Mossos detenen un militant de La Forja i Poble Lliure per la manifestació contra Jusapol del 29-S

BarcelonaUn militant de La Forja i Poble Lliure de Badalona ha estat detingut aquest matí a casa seva pels Mossos d'Esquadra per la seva participació en les mobilitzacions de protesta contra la manifestació que va organitzar el sindical Jusapol el 29 de setembre a Barcelona per homenatjar els agents que van participar en l'operatiu policial de l'1 d'octubre de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Forja ha fet un tuit al seu compte de Twitter en què reclama la seva llibertat i deixa clar que la repressió no els aturarà. "Sabem el que ens hi juguem però seguim lluitant per una terra lliure. No ens fan por!", ha advertit. L'organització independentista ha convocat una concentració de suport davant de la comissaria dels Mossos de Badalona.

El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha denunciat que "la repressió no s’atura", mentre que l'extinent d'alcalde de Badalona Jose Téllez ha lamentat que hi hagi "un altre cop un detingut polític per expressar-se lliurament en una manifestació".

El balanç de les protestes contra aquest acte va ser de sis manifestants detinguts i 24 de ferits, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Molts, durant les nombroses càrregues que els Mossos van efectuar contra els convocats per les entitats sobiranistes (CDR, ANC, CUP i Arran, entre d’altres). Dirigits pels CDR i Arran –l’entitat que repartia els sobres amb pols de colors–, els manifestants buscaven trobar-se amb la manifestació de Jusapol al crit d’“1 d’Octubre, ni oblit ni perdó!”

Com ja va passar durant l’1-O, els bombers van evitar mals majors fent un cordó de seguretat, i davant la crispació que es vivia a la Rambla –el punt on les càrregues van ser més dures– un grup de la sectorial de l’ANC va col·locar-se entre els manifestants i el cordó policial.

stats