Política 16/01/2020

Els Mossos investiguen 15 persones pels aldarulls a Salt posteriors al tall a l'AP-7 de Tsunami

Els tres cossos policials han citat a declarar manifestants per les protestes del novembre

Ara
2 min

GironaLa Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra busquen els responsables i els participants de les protestes que Tsunami Democràtic va organitzar els dies 11, 12 i 13 de novembre, i durant les quals es va bloquejar l'AP-7, primer a la frontera i després a l'altura de Salt (Gironès). Els cossos policials espanyols han citat a declarar més d'una trentena d'activistes per la seva suposada participació en els talls del Pertús i la Jonquera, i ara la policia catalana investiga 15 persones més per, presumptament, haver participat en els aldarulls que hi va haver a Salt després d'aixecar el tall de l'autopista, el dimecres 13 al matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La policia acusa els 15 investigats dels delictes de desordres públics i atemptat contra els agents de l'autoritat. Els activistes declararan entre aquests dijous i divendres a les comissaries de Vistalegre de Girona, Cerdanyola del Vallès i Mataró.

Un dels advocats dels implicats, Benet Salellas, ha criticat que "no hi ha cap prova" que demostri que els investigats participessin "en el tall ni en el que en diuen aldarulls", i que tots van ser identificats pels Mossos "al mercat municipal, en un aparcament d'un supermercat i al passeig dels Països Catalans", però no al carrer Major, que és on es van produir els aldarulls. L'advocat també ha lamentat que ja són tres els cossos policials que investiguen les protestes que va organitzar Tsunami Democràtic i ha criticat "l'excés de zel" de la policia per "criminalitzar" les mobilitzacions independentistes.

Els fets que investiguen els Mossos es remunten al matí del 13 de novembre. Després de mantenir tallada l'AP-7 a l'altura de Salt des del dia anterior a la tarda, Tsunami Democràtic va desconvocar una protesta que s'havia allargat tres dies. Tot i la desconvocatòria, molts manifestants van decidir continuar el bloqueig de la via fins que van arribar els antiavalots dels Mossos d'Esquadra.

La majoria dels participants van marxar sense oposar resistència, però un grup d'encaputxats va llençar objectes a una línia policial, que va respondre disparant bales de foam. Llavors la tensió es va traslladar al carrer Major, on alguns manifestants van fer una barricada amb jardineres. La policia va perseguir els activistes pel centre del municipi fins que es va dissoldre la protesta.

stats