MOU MOVIMENT POLÍTIC
Política 27/06/2013

Vila d'Abadal i exmilitants d'Unió funden el Moviment Demòcrata Català

L'alcalde de Vic pretén "canviar la societat" i no descarta presentar-se a les properes eleccions

Acn
2 min

VicEls exmilitants d'Unió Democràtica d'Osona i d'altres demarcacions i l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, han creat un moviment polític amb l'objectiu de "canviar la societat". Així ho avançava el batlle en una entrevista al programa 'Angle Obert' d'El 9 TV i ho ha confirmat a l'ACN l'expresident d'UDC d'Osona i regidor de Vic Xavier Farrés. El nou grup d'opinió es dirà Moviment Demòcrata Català i no descarta presentar-se a les properes eleccions. El corrent estarà presidit per l'alcalde de Vidrà, Josep Anglada, i pretén plantejar "noves relacions dels partits amb la societat i noves maneres de governar allunyades dels 'vicis' dels partits". La presentació oficial serà a principis d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Moviment Demòcrata Català ha nascut a Vidrà després de diverses reunions entre exmilitants d'Unió de la comarca d'Osona. Entre els ideòlegs destaca el mateix Vila d'Abadal o l'expresident d'UDC a Osona Xavier Farrés, i també Pere Puntí o l'alcalde de Vidrà, Josep Anglada Dorca. A la iniciativa, però, s'hi han anat afegint altres exmilitants de Lleida, Girona, Reus, Tarragona, el Berguedà i Barcelona i comarques.

Un dels impulsors, l'expresident d'UDC a Osona i regidor de Vic Xavier Farrés, ha explicat a l'ACN que es tracta d'un moviment "transversal", "participatiu" i "obert" a tothom "que vulgui canviar les coses i tingui ganes de seguir fent política activament".

Vila d'Abadal ja ha anunciat que deixarà l'alcaldia de la ciutat de Vic quan acabi aquesta legislatura i el seu paper dins el nou moviment no serà el de liderar-lo, segons ha explicat Farrés, però sí que hi tindrà un pes "important".

Tot i els estatuts fundacionals, el moviment està "obert a tot" i serà "flexible". "Ara acabem de crear el moviment i caldrà anar-lo definint", ha explicat Farrés. És per això que ha assenyalat que no es descarta que els integrants es presentin a les properes eleccions, ja sigui amb llistes electorals d'independents o en coalició amb altres partits, per exemple. Farrés ha avançat que alguns partits, com CiU i ERC, ja s'han interessat pel nou projecte.

stats