Política 28/07/2015

Munté, sobre la multa per la xiulada a l'himne: "És inadmissible. No entenc quina mena d'estat democràtic és aquest"

La vicepresidenta del Govern lamenta que "exhibir banderes preconstitucionals és gratis" però "exercir la llibertat d'expressió sigui penat i multat"

Laia Vicens
1 min

BarcelonaEl Govern troba "incomprensible i inadmissible" la multa que Antiviolència ha imposat al Barça, a l'Athletic Club de Bilbao i algunes entitats per la xiulada de l'himne espanyol a la final de la Copa del Rei. Així ho ha afirmat la vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha comparat el fet que "exhibir banderes preconstitucionals és gratis" però en canvi "exercir la llibertat d'expressió en un camp de futbol és penat, castigat i multat". La vicepresidenta del Govern ha defensat que el dret "de totes les persones a manifestar-se, ja sigui xiulant o cantant", perquè Espanya, ha recordat, és un "estat de dret". "No entenc quina mena d'estat democràtic és aquest", ha afegit.

La consellera ha mostrat el seu suport a les entitats esportives, polítiques i socials multades. "Estem plenament al costat de les entitats esportives afectades, en els recursos i al·legacions que puguin presentar", ha dit. De fet, Munté ha reivindicat que la reacció del Barça, que presentarà un recurs a la multa, "és legítima i s'ajusta al dret".

stats