POLÍTICA
Política 21/06/2012

Navarro replica a Castells que el PSC ja està replantejant la relació amb el PSOE

El líder dels socialistes catalans nega que calgui crear cap projecte polític nou, com vol Castells. També rebutja l'oferiment d'EUiA per construir una "Syriza catalana"

Acn
2 min
Pere Navarro i Joan Josep Nuet s'han reunit aquest dijous a la seu del PSC

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha reunit aquest dijous al matí amb el nou coordinador d'EUiA, Joan Josep Nuet, a la seu dels socialistes. Poc abans, però, l'exconseller d'Economia i ex dirigent del PSC, Antoni Castells, apostava en una entrevista radiofònica per reconstuir un projecte polític progressista i "autònom del PSOE". La resposta de Navarro ha estat clara i contundent. El líder socialista ha replicat a l'exconseller que el PSC és, precisament, fruit de la unió de diferents sensibilitats del socialisme i que en això radica la seva essència i "l'avenç per Catalunya" que això suposa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i manifestar que té una "estima molt especial, personal i política," cap a Antoni Castells, Pere Navarro ha recordat a l'ex conseller que és ara, sota el seu mandat, quan el PSC està "reformulant les relacions parlamentàries amb el PSOE per primera vegada i crec que tindrem resultats positius per la visibilitat de l'acció del PSC dins i fora de Catalunya". A més, Navarro ha replicat a Castells que cal "reivindicar la unitat socialista". "El PSC és el resultat de la unitat de tres partits i això ha significat per Catalunya un avanç molt important", ha sentenciat.

Abans de fer aquestes declaracions, però, Navarro s'havia reunit amb un altre referent de l'esquerra catalana, el nou coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet. En la trobada, Nuet li ha explicat la seva proposta de crear una "alternativa d'esquerres" més o menys unitària i àmplia, a l'estil de la Syriza grega, i l'ha convidat a participar.

Navarro, però, no s'ha mostrat massa receptiu. "No hem de buscar models a l'exterior quan aquí tenim un que ha funcionat molt be", ha sentenciat el socialista, que ha explicat que tot i buscar "alguns imputs i exemples" en partits forans, "aquí hi ha dos models ben clars: els de la dreta i l'esquerra. La dreta catalana de CiU, la dreta espanyola del PPC i l'esquerra representada majoritàriament pel PSC". Tot i això, s'ha mostrat molt predisposat a arribar a acords amb EUiA i el mateix Nuet.

Coincidència pel pacte social

On sí han coincidit, i molt, els líders del PSC i EUiA és en destacar la necessitat de lligar el pacte fiscal que s'està negociant a un pacte social que garanteixi que els ingressos de més que tingui Catalunya seran destinats a reforçar l'estat del benestar. "El pacte fiscal no serà reconegut com a propi per una part important de la societat si no té al seu sí un compromís social", ha sentenciat nuet, que s'ha mostrat convençut que les forces progressistes podran forçar aquesta conjunció d'interessos fiscals i socials.

stats