Política 26/04/2014

Navarro acusa els crítics de "resistir-se" a les primàries per triar candidats del PSC

El primer secretari dels socialistes catalans presumeix de defensar els valors fundacionals del partit: "catalanisme, federalisme i socialisme"

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha acusat aquest dissabte els sectors crítics del seu partit de "resistir-se" al sistema de primàries per triar candidats socialistes a les diferents eleccions. Després d'una breu introducció del president del consell nacional del PSC, Celestino Corbacho, que ha tingut paraules de record per als recentment traspassats Gerard Vergés, Gabriel García Márquez i Tito Vilanova, Navarro ha pres la paraula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha recordat que la proposta de fer primàries per escollir els candidats del PSC "va ser una aposta molt personal" seva en l'últim congrés del partit, una aposta per "més democràcia, transparència i participació". En directa referència a la revolta dels deu dirigents crítics del PSC a Girona que han dimitit aquesta setmana –entre ells l'exconseller Joaquim Nadal–, Navarro ha insinuat que darrere d'aquesta operació s'hi amaga una recança a triar els futurs candidats municipals a través d'unes primàries. I ha advertit: "Aquestes primàries han vingut al PSC per quedar-se. Puc entendre que hi pugui haver resistències, que alguns prefereixin fer les coses com abans, però això ja és imparable, ja no té marxa enrere".

Ha reivindicat també "l'orgull de ser el PSC" i ha assegurat que el rumb marcat per l'actual direcció s'inspira en els "valors del catalanisme, federalisme, socialisme" que impregnen el partit des de la seva fundació. També ha fet referència a l'elecció mitjançant primàries de Jaume Collboni com a alcaldable del PSC per Barcelona, de qui ha dit que quan sigui alcalde corregirà el rumb de Xavier Trias, que "fa un discurs molt social però unes polítiques molt de dretes", fomentant les "desigualtats" i "abandonant" els barris amb menys recursos. Navarro ha promès que si arriba a agafar el timó de la Generalitat recuperarà la llei de barris impulsada fa anys pel tripartit.

Pel que fa a l'última proposta de llei electoral plantejada pel PSC, ha assegurat que "no hi ha cap problema" si encara no genera consens, perquè els socialistes la presenten amb "ànim de discutir-la en una taula de debat".

stats