POLÍTICA
Política 24/09/2012

Navarro a Tura: "Unes primàries no s'improvisen en tres dies"

Expressa el seu respecte per l'anunci que ha fet aquest dilluns Montserrat Tura, però ha advertit: "No sabem ni candidats ni si es faran o no". Deixa en l'aire si hi concorrerà fins que l'1 d'octubre tingui el reglament que ha encarregat

M.colomer
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha expressat aquest dilluns al migdia el seu "respecte" amb la decisió anunciada per Montserrat Tura de concórrer a les eventuals primàries per aspirar a encapçalar la llista del PSC a les pròximes eleccions al Parlament, que podrien avançar-se al novembre. Això sí, ha alertat que "unes primàries no s'improvisen en tres dies", de manera que ha admès la possibilitat que s'hagi d'optar per una altra fórmula que no siguin les primàries si hi ha un avançament electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En qualsevol cas, s'ha remès al possible anunci d'anticipades per part del president de la Generalitat, Artur Mas, i al reglament que ha de tenir llest el PSC l'1 d'octubre sobre el procediment per fer unes primàries a la francesa, obertes a la ciutadania. Això sí, ha vingut a insinuar que s´pon pràcticament impossibles de fer si hi ha avançament electoral a la tardor, perquè unes primàries obertes "necessiten molt, molt, molt de temps" de preparació.

El PSC mira al 2014

Navarro tampoc ha volgut dir si pensa optar a ser candidat, com han dit que farien Tura i l'alcalde de Lleida Àngel Ros. "Primer hem de veure el calendari electoral, que no depèn de nosaltres", ha admès. "El PSC avui té un compromís: eleccions primàries a la francesa. I el Govern té un altres compromís, que és fer les eleccions el 2014. Si el Govern no compleix aquest compromís, haurem de veure com ressituem les qüestions referents al partit", ha conclòs.

stats