Política 25/06/2015

Neus Munté, la nova portaveu del Govern, sobre l'enquesta d''El Periódico': "té més sentit que mai parlar d'unitat"

La també vicepresidenta i consellera de Benestar ha dit en una entrevista a RAC1 que una possible oferta de Rajoy hauria de passar igualment per les urnes

Ara
2 min
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

BarcelonaLa nova vicepresidenta i portaveu del Govern, la consellera de Benestar Neus Munté, ha dit que ara "té més que sentit que mai parlar amb els termes que feia el president d'activar el turbo i d'aconseguir la màxima unitat possible". Contestava una pregunta sobre l'enquesta d''El Periódico' que indica que una candidatura de l'esquerra alternativa podria disputar la victòria a Mas, en una entrevista a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja fa temps que a Catalunya hi ha un canvi important de tendència i el motor és el sobiranisme", ha declarat Munté, que ha insistit que, a l'enquesta, es veu que "la claredat respecte el procés obté una bona nota". També ha dit que el que caldria és aconseguir "una majoria suficient per treballar amb normalitat", no necessàriament l'absoluta, i ha recordat que Mas governa ara sense majoria absoluta.

De totes maneres la portaveu ha insistit que "cal treballar" per "aglutinar la màxima unitat possible" i que "l'eix esquerra-dretes passa ara mateix en un segon terme" i ha recordat que l'enquesta parlava d'un "escenari" que "ara mateix no existeix": l'existència d'una possible candidatura unitària anomenada Guanyem Catalunya.

La portaveu també ha defensat la línia del president pel que fa al procés i ha dit que ara per ara no hi ha cap notícia d'una contraoferta de Rajoy però que, en tot cas, faria "molt tard". "Hem passat clarament de pantalla respecte el plantejament de pacte fiscal que Mas va dur a Madrid", ha assegurat, i ha afegit que qualsevol oferta en aquest sentit "ha de passar per les urnes".

Munté ha fet referència a "l'ofec fiscal" de l'estat espanyol, "un setge en tota regla" però ha assegurat que el Govern ja no faria més retallades perquè, precisament, ja s'havia arribat "al moll de l'os". Sobre la divisió amb Unió, Munté ha dit que per ara ningú no li ha demanat de plegar i per ara en manté tots els càrrecs a la seva conselleria.

stats