Política 26/07/2017

"No tenia absolutament cap coneixement de l'existència d'una caixa B al partit", Rajoy en 10 frases

El president espanyol i líder del PP ha declarat aquest matí a l'Audiència Nacional com a testimoni pel cas Gürtel

Ara
2 min
El president espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, durant la seva declaració com a testimoni pel cas Gürtel

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha declarat aquest matí a l'Audiència Nacional com a testimoni pel cas Gürtel. És la primera vegada que un president espanyol és obligat a testificar davant d'un jutge. Aquesta és la declaració de Rajoy en 10 frases:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "No tenia absolutament cap coneixement de l'existència d'una caixa B al partit".

2. Un dels advocats de l'acusació popular li ha retret a Rajoy que respongui "a la gallega" quan li ha preguntat si el partit li va pagar un viatge a ell i a la seva família a les Canàries l'any 2004 després de perdre les eleccions. Rajoy, li ha respost amb ironia: "La resposta ha de ser gallega perquè no pot ser local".

3. L'acusació popular li demana a Rajoy si "segueix pensant que això és una trama contra el PP", però el jutge, Ángel Hurtado, intervé per dir que la pregunta no és pertinent li demana que "no procedeixi". Rajoy, de totes maneres, aixeca el dit i diu: "Puc respondre?"

4. "No sé si s'ha confós de testimoni", ha etzibat Rajoy després de desvincular-se de la comptabilitat del PP.

5. Sobre els suposats sobresous que haurien rebut dirigents populars, el jutge diu que la pregunta no és pertinent, però l'advocat insisteix. Rajoy se'n desvincula i respon: "No sembla un raonament brillant".

6. "No m'ocupo de l'organització dels actes, no m'ocupo d'aquests assumptes. Jo quan vaig a un acte, faig el discurs i marxo".

7. "No conec totes les persones que treballen al PP, com tampoc conec totes les que treballen a la Moncloa".

8. "Em van dir que Correa utilitzava el nom del PP en alguns municipis i vam decidir prescindir d'ell".

9. Rajoy, sobre la carta de Correa: "Podria ensenyar desenes de cartes que em tutegen".

10. Sobre el missatge que Rajoy hauria enviat a Bárcenas on hi posava 'Luis, sigues fort, res és fàcil, fem el que podem', el president espanyol s'ha limitat a respondre: "Significa exactament el que això vol dir. Fèiem el que fèiem sense perjudicar ningú".

stats