Nova denúncia contra la falangista que va fer proclames antisemites en un homenatge a la División Azul

La Fiscalia Provincial de Madrid li atribueix un delicte d'odi per un discurs contra els immigrants musulmans

2 min
Isabel Peralta en l'acte d'homenatge a la División Azul

MadridEl mes de febrer, Maria Isabel Peralta Medina va participar en un homenatge a la División Azul a Madrid on va pronunciar un discurs antisemita que denigrava els jueus. Pocs mesos després, el 18 de maig, la mateixa jove falangista encapçalava un acte davant l'ambaixada del Marroc en què atacava els immigrants marroquins i musulmans. La Fiscalia Provincial de Madrid va obrir una investigació per les seves paraules del febrer contra els jueus, però una jutge de Madrid va acabar arxivant la denúncia perquè va emmarcar aquelles paraules en la llibertat d'expressió –la Fiscalia hi va recórrer perquè considera que el jutjat no va practicar cap diligència–. Ara el ministeri públic ha tornat a denunciar Peralta pel seu discurs antiimmigració del maig, perquè considera que podria haver comès un delicte d'odi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la Fiscalia, la noia va llegir un manifest en què "atiava a la violència i l'hostilitat contra els migrants marroquins i musulmans" i relacionava "immigració i suplantació racial i cultural". El ministeri públic recorda que des del compte de Twitter de Bastión Frontal –organització de la qual és líder Peralta– es va publicitar la convocatòria de la concentració, tot i que no tenia l'autorització de la Delegació del govern espanyol a Madrid. La manifestació, que portava per lema "Alto a la invasió, el Marroc estat terrorista", es va convocar arran de la crisi entre Espanya i el Marroc que va desencadenar l'entrada massiva d'immigrants a la frontera amb Ceuta.

"Som aquí els militants de Bastión Frontal per plantar cara a la indecència dels nostres polítics que miren cap a un altre costat mentre patim una suplantació racial sense precedents [...]. L'arribada massiva d'immigrants que destrueixen la nostra polifonia, la nostra cultura, la nostra identitat moral i el que ha sigut Espanya i Europa, i això no ho permetrem", va dir Peralta durant la manifestació, segons la Fiscalia. "La immigració a Europa suplantarà la nostra raça [...] i nosaltres som els únics que hi lluitarem en contra", va afegir, després de cridar: "No deixarem que ens envaeixin, mort a l'invasor!"

La Fiscalia també denuncia que Peralta va cridar consignes com ara "No és immigració, és una invasió" i "Espanya cristiana i no musulmana", al costat de la resta de manifestants. El ministeri públic també recorda que durant la concentració es van produir incidents quan els participants es van enfrontar "violentament" contra el dispositiu policial. La policia va acabar detenint cinc persones.

stats