Política 18/12/2012

Núria de Gispert, sobre el 'look' de la CUP al Parlament: "La dignitat de la institució requereix una formalitat diferent"

La presidenta del Parlament diu a Catalunya Ràdio que "personalment" no la molesta com vesteixin els diputats. Tanmateix, considera que "un discurs trencador" no ha d'anar renyit amb "les formes". David Fernández respon a Twitter citant Miquel Martí Pol: "I en acabat, que cadascú vesteixi com bonament li plagui, i via fora! Que tot està per fer i tot és possible"

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, considera que l'ús de samarretes protesta no és el més adequat per al Parlament. La democristiana ho ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha opinat que "la dignitat de la institució requereix una formalitat diferent". Tanmateix, De Gispert ha assegurat que a ella, "personalment", no la molesta com vesteixin els diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'estrena dels tres membres de la CUP va centrar bona part de l'atenció, aquest dilluns, en la sessió de constitució del Parlament. Preguntada pel 'look' que van exhibir, amb samarretes en contra dels desnonaments i les retallades, De Gispert ha considerat que "un discurs trencador" no ha d'anar renyit amb "les formes". La resposta des de la CUP ha arribat via Twitter. El seu cap de llista per Barcelona, David Fernández, ha fet una piulada citant els darrers versos del poema 'Ara mateix', de Miquel Martí i Pol, musicat per Lluís Llach: "I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora!, que tot està per fer i tot és possible #tancantdebats".

Els diputats de la CUP no són els únics que ahir van descartar la camisa i la corbata per assistir a la cambra catalana. David Companyon, diputat d'ICV-EUiA i secretari quart de la mesa, es va presentar a l'hemicicle amb una samarreta en protesta per les retallades en l'ensenyament i un adhesiu contra la tisorada a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

stats