Política 28/06/2015

Confirmacions i negacions via comunicats: l'embolic de la militància de Núria de Gispert a Unió

La presidenta del Parlament nega que hagi estripat el carnet d'Unió, tal com publicava 'La Vanguardia', el partit anuncia que ja ha tramitat la seva baixa i la secció d'Unió a Barcelona confirma que la consideren militant

Ara
2 min
Núria de Gispert: “Hi ha una divisió entre la direcció i la gent del partit”

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha enviat un comunicat a través d'Hereus UDC 1931, la plataforma dels independentistes d'Unió, per negar que ella i la seva família s'hagin donat de baixa del partit. Amb aquesta nota, De Gispert nega les informacions que havia publicat aquest diumenge 'La Vanguardia'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat assegura que ni ella ni la seva família han "sol·licitat la baixa ni han demanat el retorn de la quota del 2015". El que sí que admet és que "va sol·licitar no fer més aportacions mensuals com a alt càrrec institucional d'Unió", ja que ara les donarà a la plataforma Hereus UDC 1931.

De Gispert afegeix que "lamenta l'ús frívol que s'ha fet sobre una qüestió com aquesta", que atribueix a "intoxicacions interessades" contra ella.

Ara bé, la direcció del partit ha enviat un comunicat en què explica que el passat dia 24 de juny De Gispert va enviar un correu electrònic a la gerència d'Unió en què comunica que tant ella com la seva família han pres la "decisió irrevocable ("ja no n'hi ha volta atràs", en les seves paraules"), especifica el comunicat, per "deixar de fer front" a les seves "obligacions econòmiques" amb el partit, "no només com a militant", sinó que en el seu cas, "també com a càrrec públic". "Aquesta decisió ha estat tramitada com a baixa de militància", acaba el comunicat.

Al vespre, des del compte de Twitter de la secció d'Unió a Barcelona, d'on és militant Núria de Gispert, han afirmat que "no se senten informats de la tramitació de la baixa" i continuen "considerant militant" la presidenta del Parlament. Segons han dit, per donar-se de baixa del partit és necessari dirigir-se per escrit als serveis administratius del partit o manifestar-ho perquè "quedi constància de la seva voluntat". "Aquestes dues referències no s'han produït", sentencien.

"Ja no hi ha marxa enrere"

'La Vanguardia' publica aquest diumenge un correu electrònic de De Gispert en què diu: "Aquestes línies són per a comunicar al partit que a partir del mes de juliol no faré l'aportació al partit com a alt càrrec ni els pagaments que com a militant de base anava fent".

Tot seguit afegeix: "Et demano sisplau que prenguis nota que tampoc es passin els rebuts corresponents al meu marit, als meus fills, així com tampoc al meu gendre. Ja donarem compte al banc d'aquesta decisió". "Lamento molt el que ha passat aquestes últimes setmanes però ja no hi ha marxe enrere", diu l'últim paràgraf. Aquesta setmana Núria de Gispert va carregar durament contra la cúpula d'Unió.

stats