Política 13/01/2014

Rajoy assegura davant d'Obama que la independència de Catalunya "no es produirà"

El president dels Estats Units ha rebut aquest dilluns a la Casa Blanca el cap de l'executiu espanyol, que ha advertit que la secessió "és dolenta sobretot per al petit"

Efe
1 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat davant del president dels Estats Units, Barack Obama, que la independència de Catalunya "no es produirà" i ha alertat que "la inestabilitat política i la incertesa no ajuden a la recuperació". Per això ha fet una crida a actuar amb "sentit comú" i ha afirmat que com més "petit" és un territori, "pitjor". "Això ho superarem. El pitjor seria que s'arribés a plasmar en una realitat. I seria molt dolent per a tothom però sobretot per als més petits, que tindrien problemes als mercats i per pagar els proveïdors", ha etzibat en resposta a la pregunta que li han fet els periodistes de l'Estat espanyol que l'acompanyen en el viatge als EUA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de reunir-se amb el president del govern espanyol al Despatx Oval de la Casa Blanca, Obama ha compartit amb ell una roda de premsa, amb un nombre limitat de mitjans de comunicació que hi han tingut accés. Obama ha definit el seu homòleg espanyol com un "gran amic". En opinió d'Obama, el "gran lideratge" de Rajoy ha estabilitzat l'economia espanyola, informa Efe. Obama també ha dit que és "més optimista" que l'any passat respecte a les perspectives econòmiques d'Europa i d'Espanya.

Per la seva banda, Rajoy ha destacat "l'esforç" d'Espanya per redreçar el rumb econòmic. Ha reconegut que "l'atur és encara el gran problema", però s'ha mostrat convençut que "l'esforç fet serà positiu per a tots els espanyols". A més, Rajoy no ha volgut furgar amb Obama en el cas de l'espionatge nord-americà, perquè n'ha rebut "explicacions satisfactòries".

stats