Política 04/12/2018

L'organització juvenil La Forja convoca una mobilització per aturar el consell de ministres a Barcelona

La plataforma de l'esquerra independentista fa una convocatòria inspirada en les 'armilles grogues'

Ara
1 min
Combatre o construir amb paraules

BarcelonaL'organització de l'esquerra independentista La Forja ha convocat aquest dimarts a boicotejar el Consell de Ministres que el govern espanyol ha anunciat per al pròxim 21 de desembre a Barcelona. La mobilització s'inspirarà, tal com han avançat en un comunicat, en les de les 'armilles grogues' que han col·lapsat França i han portat el primer ministre Emmanuel Macron a rectificar sobre l'impost de carburants contra el qual protestaven.

La Forja ha anunciat que s'han posat en contacte amb entitats i organitzacions sobiranistes per "concretar les accions que es duguin a terme durant aquesta protesta". "Els joves de La Forja no volen permetre que la reunió de l'executiu de Pedro Sánchez pugui transcórrer amb normalitat i emplacen tot el moviment d'alliberament nacional català a donar suport a la convocatòria", asseguren a l'escrit.

Precisament, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha titllat de "provocació" el consell de ministres que se celebrarà a Barcelona, atès que se celebra justament un any després de les eleccions del 21 de desembre a Barcelona sense haver fet "cap" proposta per resoldre el conflicte polític a Catalunya, i ha afirmat que la gent "té dret a protestar".

stats