CIMERA MAS-RAJOY
Política 30/07/2014

Junqueras es reafirma en la idea que "no hi ha altra sortida" que mantenir el full de ruta cap al 9-N

El líder d'ERC assegura que "una vegada més s'ha posat de manifest que l'estat espanyol no escolta els catalans"

Efe
2 min

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimecres, després de la reunió entre Mariano Rajoy i Artur Mas, que "una vegada més s'ha posat de manifest que l'estat espanyol no escolta els catalans", per la qual cosa creu que "no hi ha altra sortida" que la de mantenir la convocatòria de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pendent d'una conversa amb el president català, que ha dit que parlarà amb tots els líders favorables a la consulta, Junqueras ha assenyalat que li traslladarà que "no hi ha cap raó per canviar el missatge perquè no hi ha cap novetat per part del govern espanyol", segons ha dit en declaracions a Efe. "El que cal és que ens reafirmem en la nostra voluntat de garantir el millor sistema educatiu i sanitari, les nostres infraestructures, la nostra economia, i és el govern espanyol el que ens obliga en tots aquests àmbits a intentar prendre les decisions pel nostre compte, perquè quan les pren l'Estat ho fa en contra nostre", ha reflexionat.

Segons el líder independentista, l'actitud del govern espanyol és "la de sempre del PP i el PSOE, que és incomplir l'Estatut de 2006, com van fer amb l'anterior, el finançament, la llei de dependència". "Avui hem vist el que sempre hem vist: no compleixen les lleis, les sentències, continuen sense transferir qüestions bàsiques com les polítiques actives d'ocupació tot i les sentències del Suprem", ha insistit. "És inconcebible que hi hagi una llei que digui que la voluntat democràtica dels ciutadans és il·legal, significaria que aquesta llei és antidemocràtica... Com pot ser il·legal la democràcia?", s'ha preguntat Junqueras en relació al missatge del govern espanyol que la consulta no té ni tindrà cobertura legal.

Així, Junqueras creu que "cal mantenir els acords" perquè són "àmpliament majoritaris al Parlament i tenen un amplíssim suport social".

stats