Política 17/12/2016

Oriol Junqueras: "Nosaltres sí que estem convençuts que farem el referèndum"

ERC aprova al seu consell nacional reservar un milió d'euros per a la campanya de la consulta

Acn
2 min
Oriol Junqueras al Consell Nacional d'ERC

BarcelonaEl president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha refermat aquest dissabte el compromís del partit amb la convocatòria de la consulta independentista que el Govern preveu celebrar al setembre: "Nosaltres sí que estem convençuts que farem el referèndum", ha afirmat. Amb aquesta declaració, Junqueras ha rebatut la presidenta de la Diputació de Barcelona i alt càrrec del PDECat, Mercè Conesa, que va afirmar en una entrevista a Nació Digital que la consulta "potser no es podrà fer" si la relació amb l'estat espanyol acaba en "paràlisi". Des d'Esquerra, Junqueras ha rebatut aquestes declaracions i ha posat com a exemple el fet que el seu partit vota aquest dissabte una partida econòmica d'un milió d'euros per fer, precisament, la campanya de la consulta.

Oriol Junqueras ha instat els representants republicans a la Generalitat i als ajuntaments a "no respondre a cap provocació ni caure en cap parany" en contra del procés sobiranista. Al mateix temps, el líder d'ERC ha subratllat la perseverança que manté el partit per assolir el que ha anomenat "horitzó de llibertat", i ha destacat que Esquerra ha inclòs un milió d'euros dins dels pressupostos interns del 2017 que es voten aquest matí en consell nacional. "Nosaltres estem per la feina, som seriosos, rigorosos, estem convençuts que farem aquest referèndum i que tirarem endavant la campanya", ha emfatitzat Junqueras davant dels 120 assistents a la reunió del partit, a qui ha instat a "preparar-se per aconseguir que la campanya del referèndum sigui exitosa".

El cap de files d'ERC ha fet aquesta crida després que aquest divendres al vespre la presidenta de la Diputació i també presidenta del PDECat, Mercè Conesa, qüestionés la celebració del referèndum per la independència de Catalunya. En una entrevista a Nació Digital, Conesa afirma que la consulta "potser no es podrà fer" i no descarta que, en vista del "xoc de legalitats" amb l'estat espanyol, finalment el referèndum se substitueixi per unes noves eleccions perquè la ciutadania pugui pronunciar-se sobre la independència.

Suport a Carme Forcadell i Anna Simó

Junqueras ha fet una crida a "assumir totes les responsabilitats" i a seguir treballant per "tenir noves eines per afrontar el repte que hi ha al davant", en referència a la independència de Catalunya. Al mateix temps, el president d'ERC, ha convidat els consellers nacionals a "somriure" i a fer costat a la presidenta i a la secretària primera del Parlament, Carme Forcadell i Anna Simó, arran de la investigació oberta pel TSJC per un presumpte delicte de desobediència per permetre la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. Finalment, i en un altre ordre de coses, a banda del pressupost intern del partit per al 2017, el consell nacional d'Esquerra també vota aquest dissabte un pla d'igualtat de la formació. Oriol Junqueras n'ha destacat la importància assegurant que "la nova República serà la que garantirà la igualtat efectiva amb els homes, cosa que el Tribunal Constitucional i el govern espanyol ens impedeix amb cadascuna de les seves decisions".

stats