Política 18/06/2015

Podem exhibeix Barcelona com una de les places simbòliques del canvi a Espanya

El líder de la formació visitarà Catalunya el 25 i 26 de juny. Es reunirà amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Agències
2 min
Pablo Iglesias durant la presentació, aquest dijous a Madrid, de la Ruta del canvi / EFE

MadridFa uns mesos algunes enquestes li donaven la victòria en unes eleccions, però les passades municipals i autonòmiques van demostrar que Podem no té la força que li auguraven els pronòstics. Ni ha guanyat, ni ha contribuït a acabar amb el bipartidisme. Potser és per això que la formació ha dissenyat una nova estratègia comunicativa amb la intenció de preparar el camí cap a les eleccions generals, previstes per al 22 o 29 de novembre. La campanya, que busca reforçar la imatge de proximitat del seu secretari general, Pablo Iglesias, amb la ciutadania, es fixarà en Barcelona, considerada per Podem com un dels seus trofeus electorals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La nova estratègia ha estat explicada aquest dijous pel mateix Iglesias. Envoltat de tot el seu equip, el líder de Podem ha presentat l'anomenada 'Ruta del canvi', una ruta que el secretari general iniciarà aquest divendres a Cadis per reunir-se "amb els principals actors del canvi i amb la ciutadania". El 25 i 26 de juny, la ruta s'aturarà a Barcelona. Iglesias també té previst viatjar a Nova York.

"Ara ens toca treballar, construir i escoltar", ha afirmat Iglesias. "És molt important que confiem en nosaltres mateixos. La clau d'aquesta ruta és acostar-nos a la gent", ha afegit, després de defensar que aquesta nova estratègia "no significa que les coses ens hagin anat malament, sinó que s'ha d'intentar millorar". El cert és, però, que la iniciativa arriba en un moment en el qual s'han produït en l'àmbit intern algunes crítiques a Podem sobre la falta d'obertura de la formació a la ciutadania.

Un dels principals objectius d'aquesta 'Ruta del canvi', que pretén estendre's al llarg dels pròxims mesos, és "reforçar la proximitat" d'Iglesias, que aspira a ser el candidat de Podem a la Moncloa en les pròximes generals. La ruta se centrarà en el que Podem considera "places simbòliques" de la formació. Entre els símbols, Cadis, Madrid i Barcelona.

stats