Política 14/09/2015

Iglesias respon a Mas per haver-lo comparat amb Aznar: "No es burli de la memòria dels catalans"

Recorda al president de la Generalitat que la ultradreta va afusellar el seu besavi i que el seu pare i el seu avi van ser a la presó per combatre el franquisme

Sara González
2 min
Pablo Iglesias amb Lluís Rabell i Joan Coscubiela a Sant Boi de Llobregat

Sant Boi de LlobregatEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha carregat durament contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per haver-lo comparat amb José María Aznar i la ultradreta. "Senyor Mas, és un irresponsable. Li parlaré del que significa la ultradreta: al meu besavi el van afusellar, a la meva àvia li van tallar els cabells i el meu avi i el meu pare van estar a la presó per combatre la dictadura. Un respecte", ha sentenciat en un míting de Catalunya Sí que es Pot a Sant Boi de Llobregat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias no s'ha quedat aquí. Ha demanat al president de la Generalitat que tingui memòria i recordi que l'any 1996 el seu partit va pactar amb el PP i va fer president José María Aznar i que l'any 2012 CiU va votar l'amnistia fiscal i la reforma laboral del PP. "Senyor Mas, tingui memòria i no es burli de la memòria dels catalans", ha etzibat. El líder de Podem ha afegit que Mas s'estima més Rajoy de president perquè amb el PP governant a Espanya sap que és "més fàcil mantenir-se a la cadira" tot "anteposant els seus interessos personals als de Catalunya".

El líder de Podem també ha recordat a Mas que ell encara és president i l'ha acusat de "dividir els catalans entre el 'sí' i el 'no'". També ha adreçat unes paraules al líder del PSOE, Pedro Sánchez, de qui ha dit que ara es "disfressa de Podem". "Estem a favor del 'copyleft' però citant l'autoria. 'Don't imitate, innovate'", ha proclamat, i ha afegit que el PSOE "només canvia" quan Podem "va al davant".

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha ironitzat sobre el fet que des de Junts pel Sí l'acusin de ser un "agent del senyor Aznar" mentre els de Ciutadans li diuen que és un "independentista". "Prengueu vosaltres la paraula", ha proclamat adreçant-se als prop de 1.500 assistents.

stats