Política 03/10/2019

El País de Demà proposa un referèndum per reformar la Constitució i reconèixer el dret a l'autodeterminació

L'associació es reunirà amb partits, empreses i entitats per presentar el document de Poblet

Ara
1 min
El País de Demà proposa un referèndum per reformar la Constitució i reconèixer el dret a l'autodeterminació

BarcelonaEl País de Demà ha definit les propostes sobre política, economia i eix social que van sorgir de la reunió de Poblet del 21 de setembre en una roda de premsa aquest dijous al Col·legi de Periodistes. Els seus impulsors Antoni Garrell i Adrià Aldomà han desgranat el document Mirada al 2030. Anàlisi de futur i propostes, acompanyats de l'exlletrat major del Parlament Antoni Bayona, coordinador de l'àrea política. L'associació, de l'entorn del catalanisme moderat, pragmàtic i antiunilateralista, proposa un referèndum, però no d'autodeterminació, sinó per reformar la Constitució i reconèixer el dret a la independència. El País de Demà també aposta per recuperar l'Estatut del 2006, i l'indult o la reforma del Codi Penal en cas de condemna contra dels polítics empresonats. La plataforma farà unes 50 reunions a partir de l'octubre amb partits, empreses, entitats i sindicats per presentar el document de Poblet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El catalanisme moderat contrari a la unilateralitat independentista i que aposta per recuperar l'Estatut retallat es va reunir el 21 de setembre al monestir de Poblet per consensuar el document inicial de la plataforma El País de Demà amb la presència destacada de dirigents del PDECat com

Unes 150 persones van debatre i van fer esmenes d'un text que se centra en els eixos de la catalanitat, el progrés i l'europeisme, com va avançar l'ARA. L'impulsor del moviment i enginyer industrial Antoni Garrell ha subratllat que representen un espai de la societat civil "totalment transversal en què hi ha gent que és molt independentista i d'altres que no ho són".

stats