Política 19/07/2014

330 palestins morts en l'ofensiva israeliana a Gaza, més de 70 en l'últim dia

Els nens són la principal víctima d'aquest conflicte: ja n'han mort prop de 80. Una gran part de la població pateix problemes psicològics després de dotze dies de bombardejos continuats, en què el soroll i la por no deixen dormir

Ara / Efe
2 min

GazaAlmenys 330 palestins, la majoria civils, han mort i més de 2.400 han resultat ferits en els dotze dies d'intensa ofensiva israeliana a Gaza, segons han informat a Efe fonts mèdiques. Els nens, que suposen gairebé la meitat de la població de la franja, són la principal víctima d'aquest conflicte. Prop de 80 de les víctimes mortals fins ara són menors. Una altra de les conseqüència són els problemes psicològics que produeixen dotze dies de bombardejos continuats, en què el soroll i la por no deixen dormir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nombre de víctimes mortals s'ha incrementat de forma dramàtica des que dijous a la nit l'exèrcit israelià va iniciar l'operació terrestre, que se suma als continus bombardejos de l'aviació i la marina de guerra.

Només en les primeres 24 hores de la incursió terrestre més de 70 palestins han mort en els atacs, concentrats als barris del nord i del sud de la franja.

Aquesta nit de divendres a dissabte els bombardejos han estat especialment intensos en els barris de Beit Lahia i Bet Khanun, on un obús de les forces israelianes ha matat una família de vuit membres, entre els quals dos nens i dos menors d'edat.

Tres membres d'una altra família han mort en un bombardeig nocturn al sud de la franja, una altra de les zones més castigades per terra, mar i aire.

L'artilleria israeliana bombardeja Gaza des de les posicions de combat que ha col·locat a l'interior de la franja, a escassos quilòmetres de la frontera.

Quan cau la nit, l'aviació llança desenes de bengales que il·luminen els barris i permeten operar a les forces terrestres, mentre avions de combat i vaixells de guerra llancen míssils.

1.637 coets de Hamàs

Segons l'exèrcit, 1.637 coets disparats per milícies palestines de Hamàs han estat llançats a territori israelià, on 1.228 hi han impactat i 340 han estat interceptats pel sistema defensiu Cúpula de Ferro. Durant les primeres 24 hores de combat terrestre, l'exèrcit israelià ha atacat per terra, mar i aire 240 posicions islamistes, entre elles prop de deu túnels amb més d'una vintena de sortides a la franja de Gaza. Només en les primeres 24 hores de la incursió terrestre més de 70 palestins han mort en els atacs, concentrats als barris del nord i del sud de la franja.

stats