Política 06/05/2015

El Parlament tomba la proposició de llei del PP per sancionar l'exhibició d'estelades en espais públics

Amb aquesta norma també es pretenia que la senyera i la bandera espanyola onegessin "de manera continuada i permanent" i a l'exterior dels edificis oficials, en un intent d'impedir que hi onegi en exclusiva la bandera catalana

Acn
1 min
Estelada al balcó de l'ajuntament de Tàrrega /ACN

BarcelonaEl Parlament ha tombat aquest dimecres la proposició de llei del PP per regular l'ús dels símbols oficials a les institucions i espais públics. La proposta l'han bloquejat els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA, la CUP i Marina Geli, mentre que el PSC s'ha abstingut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans, en canvi, ha donat suport a la iniciativa del PP, que buscava sancions de fins a 6.000 euros per a la persona responsable de l'espai públic en què s'exhibissin banderes no oficials, "excloents" i "partidistes", com és el cas, defensen, de l'estelada. La diputada del PP María José García Cuevas ha retret als grups parlamentaris que han tombat la proposició que permetin "l'incompliment de la legalitat".

La norma que van proposar els populars també pretenia que la senyera i la bandera espanyola onegessin "de manera continuada i permanent" i ocupessin "un lloc preferent" a l'exterior dels edificis oficials, en un intent per impedir que hi onegi en exclusiva la bandera catalana.

stats