Política 08/03/2017

El parlament britànic crearà un grup de discussió sobre Catalunya

La iniciativa inclou una vintena de diputats de diferents partits de Westminister i es farà oficial el 14 de març

Ara
1 min
Westminister

BarcelonaEl parlament britànic oficialitzarà el 14 de març la creació d’un grup de discussió sobre Catalunya. L’anomenat All-Party Parliamentary Group (APPG) el formen 20 diputats dels principals partits amb representació a la Cambra dels Comuns, des dels conservadors fins als laboristes passant pels liberaldemòcrates, el Partit Independentista Escocès (SNP) i el Partit Nacionalista Gal·lès, Plaid Cymru. La iniciativa es va començar a gestar al desembre, quan el delegat de la Generalitat al Regne Unit, Sergi Marcén, va ser convidat a explicar el procés català a Westminster. El diputat de l’SNP George Kerevan, crític amb la judicialització del cas català, ha estat un dels impulsors del grup.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els membres de l’All Party Parliamentary Group on Catalonia hi ha sis diputats de l’SNP. Són George Kerevan, Douglas Chapman, Martin Docherty-Hughes, Margaret Ferrier, Chris Law, Tommy Sheppard. Lord Jones of Cheltenham, Lord Rennard, Lord Alderdice i la baronessa Garden of Frognal seran els representants dels liberaldemòcrates.

El Partit Nacionalista Gal·lès, Plaid Cymru, hi aportarà dos diputats, Lord Wigley i Hywel Williams, la mateixa quantitat que els laboristes, Roger Godsiff i Chris Bryant. El partit conservador hi estarà representat a través de Sir David Amess, Andrew Rosindell i Pauline Latham. Els socialdemòcrates també hi seran presents, a través de Mark Durkin i Margaret Ritchie i hi haurà també una diputada independent, Natalie McGarry.

S’espera que el grup es reuneixi com a mínim dues vegades l’any i té l’obligació de restar obert a la incorporació de qualsevol diputat o senador britànic que mostri interès en aquesta qüestió.

stats