PLE DEL PARLAMENT
Política 24/05/2011

El proper ple del Parlament aprovarà la reducció de successions amb el suport de CiU i PP

La cambra també donarà llum verda al projecte de llei que ajorna la constitució de les vegueries

Redacció
1 min

BarcelonaPassades les eleccions municipals, torna l'activitat política al Parlament. El ple debatrà i votarà, la setmana entrant, el projecte de llei que redueix considerablement l’impost de successions i donacions, que comptarà amb el suport de CiU i PP, i també el projecte de llei que ajorna la constitució de les vegueries, segons han acordat avui la mesa i la junta de portaveus a la primera reunió conjunta que han tingut després de les eleccions municipals.

La sessió també inclourà els debats de totalitat de la proposició de llei de l’Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, del grup del PSC, i de la proposició de llei de creació d’una deducció per a assegurances de salut privades en el tram autonòmic de l’IRPF, presentada pel PPC. El ple també crearà una comissió d’estudi sobre la seguretat viària, sol·licitada per tots els grups; designarà una terna de candidats que enviarà al Consell General del Poder Judicial per al nomenament d’un magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i designarà un membre del consell social de la Universitat de Lleida.

El ple començarà dimecres a les deu del matí amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat sobre qüestions relatives a l’actualitat política. L’ordre del dia també inclourà les interpel·lacions al Govern, que els grups poden presentar fins divendres, i s’acabarà amb el debat i la votació de les mocions resultat de les interpel·lacions que es van fer al ple del 4 i 5 de maig.

stats