PLE DEL PARLAMENT
Política 24/05/2011

El proper ple del Parlament aprovarà la reducció de successions amb el suport de CiU i PP

La cambra també donarà llum verda al projecte de llei que ajorna la constitució de les vegueries

Redacció
1 min

BarcelonaPassades les eleccions municipals, torna l'activitat política al Parlament. El ple debatrà i votarà, la setmana entrant, el projecte de llei que redueix considerablement l’impost de successions i donacions, que comptarà amb el suport de CiU i PP, i també el projecte de llei que ajorna la constitució de les vegueries, segons han acordat avui la mesa i la junta de portaveus a la primera reunió conjunta que han tingut després de les eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sessió també inclourà els debats de totalitat de la proposició de llei de l’Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, del grup del PSC, i de la proposició de llei de creació d’una deducció per a assegurances de salut privades en el tram autonòmic de l’IRPF, presentada pel PPC. El ple també crearà una comissió d’estudi sobre la seguretat viària, sol·licitada per tots els grups; designarà una terna de candidats que enviarà al Consell General del Poder Judicial per al nomenament d’un magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i designarà un membre del consell social de la Universitat de Lleida.

El ple començarà dimecres a les deu del matí amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat sobre qüestions relatives a l’actualitat política. L’ordre del dia també inclourà les interpel·lacions al Govern, que els grups poden presentar fins divendres, i s’acabarà amb el debat i la votació de les mocions resultat de les interpel·lacions que es van fer al ple del 4 i 5 de maig.

stats