Política 11/10/2016

Parlon mantindrà Iceta com a líder del PSC al Parlament si guanya les primàries

Els dos aspirants a liderar el PSC asseguren que els diputats socialistes catalans votaran en contra de Mariano Rajoy, encara que suposi trencar amb el PSOE

Ara
2 min
Iceta i Parlon inicien el procés de recollida d'avals per a les primàries al PSC

BarcelonaSi l'actual líder del PSC, Miquel Iceta, perd les primàries socialistes d'aquest dissabte, posarà a disposició de Núria Parlon el seu càrrec com a president del grup parlamentari. L'emplaçament ja ha rebut resposta de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet: "Si guanyo la primera secretaria, referendaré Miquel Iceta en el seu càrrec", ha confirmat Parlon en una entrevista a Catalunya Ràdio. De fet, l'aspirant a liderar el PSC ha dit que Iceta és "el millor que li ha passat al PSC" en els últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Parlon i Iceta s'enfrontaran aquest dissabte, i el que queda clar, d'entrada, és que cap dels dos avala que el PSC voti l'abstenció de Mariano Rajoy (PP). "Els nostres vots no faran una abstenció al govern del PP", ha insistit Parlon. Iceta, també des de Catalunya Ràdio, ha dit que si ell guanya, els diputats del PSC al Congrés votaran en contra de Rajoy, encara que això suposi un trencament amb el PSOE. "Que el trencament del PSC i el PSOE vingués per una cosa així seria el rècord Guinness", ha dit Iceta, que ha admès que hauria pensat que el divorci, en cas d'arribar, hauria estat per discrepàncies en la qüestió territorial. "Mai dels mais hauria pensat que el trencament vingués per una investidura d'un president conservador", ha dit Iceta. El líder del PSC ha assegurat que ell no vol trencar amb el PSOE, però que no hi pot fer res si els "expulsen".

On Parlon i Iceta no tenen tants punts en comú és a l'hora de defensar la solució política per resoldre el plet sobiranista. Parlon, molt més autocrítica, ha reconegut que als socialistes els ha faltat "valentia" i que s'han quedat "atrapats" en el document de Granada, que resumeix la seva proposta de reforma de la Constitució. En aquest sentit, Parlon planteja un nou text en l'apartat referent a les relacions entre Catalunya i Espanya que no inclou cap alternativa a la reforma federal.

stats