Política 09/02/2013

Patxi López defensa el federalisme, reconèixer els "fets històrics" i frenar les invasions competencials

El líder del PSE també aposta per fer públiques les declaracions de la renda de tots els membres de l'executiva del partit i el pressupost de la formació

Efe
1 min

BilbaoEl secretari general del PSE-EE i exlehendakari basc, Patxi López, ha defensat aquest dissabte a Bilbao l'estat federal i ha proposat fer pública la declaració de la renda de tots els membres de l'executiva del PSE-EE i el pressupost del partit. En un discurs d'una hora davant el plenari del setè congrés del PSE-EE, López ha presentat tres propostes de resolució sobre creixement econòmic i ocupació, lluita contra la corrupció i model territorial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les mesures que ha proposat per evitar la corrupció figura també que els tribunals de comptes analitzin d'ofici el patrimoni de les càrrecs institucionals i orgànics de les formacions polítiques i que s'aparti de manera "automàtica" dels seus càrrecs a qui sigui imputat per la Fiscalia.

Pel que fa al model territorial, ha defensat l'estat federal i ha demanat el reconeixement dels "fets històrics", acabar amb la invasió competencial de l'Estat i tancar un model de finançament per a les autonomies i l'administració central.

López ha defensat la gestió dels últims quatre anys i ha considerat que el govern basc que ell va presidir ha estat "el millor" de la història d'Euskadi i ha canviat "radicalment" la política basca.

stats