Política 25/07/2016

El PDC defensa que es debatin aquesta setmana al Parlament les conclusions sobre el procés constituent

La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, anuncia que es posarà en marxa un comitè d'enllaç entre la direcció i els càrrecs institucionals per tenir unitat d'acció

Oriol March
2 min
La nova direcció del Partit Demòcrata Català s'ha reunit aquest dilluns per primer cop

BarcelonaMarta Pascal, coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), ha assegurat aquest dilluns després de la primera reunió de l'executiva del partit que es constituirà al setembre un comitè d'enllaç entre la formació i els seus representants a les institucions per tal de "coordinar-se" i tenir unitat d'acció. En clau parlamentària, la dirigent sobiranista ha indicat que és "viable" que es debatin aquesta mateixa setmana al ple les conclusions aprovades per Junts pel Sí i la CUP en el marc de la comissió d'estudi del procés constituent, però ha volgut deixar clar que la decisió la prendrà la direcció del grup de la coalició a la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La coordinadora general ha avançat que el partit triarà els presidents territorials i els caps comarcals a través de primàries els dies 30 de setembre i 1 d'octubre, i en aquestes mateixes dates es desempatarà la votació de la defensora de la militància, que es dilucidarà entre Iolanda Garcia i Iolanda Aguilar.

Pascal ha anunciat que la primera decisió que ha pres la nova executiva ha estat la d'acompanyar Francesc Homs, cap de files del PDC a Madrid, en la declaració davant del Tribunal Suprem per la seva implicació en la jornada de participació del 9-N. "És una decisió molt política", ha considerat la coordinadora general de la formació.

Homs ha participat aquest dilluns en la primera reunió de l'executiva del PDC per tal d'informar sobre els esdeveniments al Congrés dels Diputats en la setmana de contactes entre el rei Felip VI i els partits. "Tenim plena confiança en els nostres representants a Madrid", ha considerat Pascal. La setmana passada, un membre de la direcció, Marc Castells, va criticar amb duresa el paper del partit al Congrés. "No es pot tractar la gent d'idiota", va apuntar el també alcalde d'Igualada.

stats