El PDECat es reivindica com l'alternativa al "desgovern"

Els d'Àngels Chacón arrenquen la cursa electoral des de Barcelona

Ivet Núñez
2 min
Inici de campanya del PDECat

BarcelonaEl PDECat arrenca la campanya presentant-se per primer cop en solitari després de la fragmentació de l’espai convergent i la ruptura amb el partit de Carles Puigdemont. La formació es reivindica com a hereva de CDC, però fins ara mai s’havia presentat a les eleccions amb una marca pròpia. Amb el suport de l’expresident Artur Mas, Àngels Chacón ha començat aquest dijous el camí cap al Parlament, amb l'objectiu de ser clau i erigir-se en alternativa al "desgovern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que les enquestes fins ara li donen com a màxim dos escons, la formació de l’exconsellera d’Empresa i Coneixement aspira a aconseguir prou escons per formar grup propi i convertir-se, d’aquesta manera, en la “clau de governabilitat”. A l’acte d’inici de campanya celebrat avui a Barcelona, la candidata Àngels Chacón s’ha postulat com “el vot clau” per recuperar el prestigi internacional i superar les desavinences acostant-se a la centralitat.

Per a l’exconsellera, Catalunya està en situació de “desgovern” i el seu partit és l’alternativa que no només defensa la independència, sinó “un model de país”. Chacón ha parlat d’abaixar els impostos a les petites i mitjanes empreses, que “pateixen les conseqüències d’aquest desgovern”. “Molts voldrien que no hi fóssim, però s’equivoquen”, ha avisat la candidata, que ha explicat que es presenten en solitari després de sentir la demanda de la gent “orfe d’un partit que la representés”.

La número dos del Partit Demòcrata, Joana Ortega, també ha carregat contra els socis del Govern actual i ha retret a JxCat i ERC la seva gestió de la crisi sanitària: “El que ens separa no és la independència, sinó la incompetència”, ha dit. També ha recriminat a Salvador Illa que hagi abandonat les seves funcions al ministeri de Sanitat per “venir a fer de candidat”. L’exvicepresidenta de la Generalitat ha repassat els eixos principals del programa del PDECat: garantir la llibertat educativa i la igualtat d’oportunitats i establir impostos que no limitin la llibertat dels catalans.

stats