ELECCIONS EUROPEES
Política 17/05/2014

La candidatura ultra del 25-M amenaça: "Convertirem el 9-N en una jornada de lluita"

La coalició España en Marcha es presenta a Barcelona, reivindica l'acció a Cardedeu i avisa que en prepara de noves

Roger Tugas
1 min
Els líders d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, i de la Falange, Manuel Andrino / ROGER TUGAS

BarcelonaLa candidatura electoral ultra La España en Marcha, que aglutina la Falange, Nudo Patriótico Español i Alianza Nacional, s'ha presentat aquest dissabte a la llibreria Europa de Barcelona amb Pedro Pablo Peña, candidat i president d'Alianza Nacional, i Manuel Andrino, candidat, cap estatal de la Falange i un dels atacants de la seu de la Generalitat a Madrid durant l'11 de setembre. Davant una trentena de simpatitzants, Peña ha amenaçat que "si el govern espanyol no impedeix la llei de consultes, i es fa un referèndum o una consulta, convertirem la jornada del 9-N en una jornada de lluita".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el líder d'Alianza Nacional ha reivindicat l'acció que ha tingut lloc aquesta setmana a Cardedeu, en què van penjar una bandera espanyola i una pancarta amb el lema "España no se discute, se defiende", al balcó de l'ajuntament. Les accions que preparin per al 9-N, en tot cas, "dependran de la capacitat de mobilització" de la coalició España en Marcha, afegeix.

De la mateixa manera, Andrino ha criticat durament la Unió Europea, que ha pronosticat que acabarà reconeixent la Catalunya independent, perquè "no permetria prescindir dels set milions de persones de Catalunya" i "preferiria tenir nacions fraccionades com a aliats" per poder-les controlar més bé des dels principals estats.

stats