Política 16/09/2018

Pedro Sánchez, sobre els presos polítics: "No puc afirmar res perquè soc el president"

Assegura en una entrevista a 'El objetivo' que respecta "el poder judicial"

Núria Martínez
2 min
Els errors propis arrosseguen Sánchez a la inestabilitat

Madrid"No puc afirmar res perquè soc president del govern". Així es va expressar respecte la situació dels presos independentistes el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, en una entrevista a 'El objetivo' de La Sexta, en què va defensar que sempre ha volgut "respectar poder judicial". En aquest sentit, Sánchez va afirmar que té "una opinió" al respecte, però que no es pronunciarà perquè "té molt respecte al procediment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una vegada més, va insistir que el problema de Catalunya no "es resoldrà si posem el conflicte davant de tot" i va tornar a proposar un referèndum d'autogovern. "M'agradaria que l'independentisme fes un exercici d'autocrítica: es va fer bé el 6 i 7 de setembre?", va reflexionar el president del govern espanyol, que va afegir que el president de la Generalitat, Quim Torra, hauria d'obrir un diàleg entre catalans.

Pel que fa a un possible avançament electoral, no va descartar que pugui haver-hi eleccions aquest mateix any si primés el conflicte amb els grups que li van donar suport a la moció de censura. "Si he après alguna cosa és a enganxar-me els dits el mínim", va dir, sense concretar si descarta o preveu l'avançament.

No anirà al Congrés per parlar de la tesi

Després d'haver viscut la setmana més difícil des que va arribar a la Moncloa fa 100 dies, Sánchez va tornar a negar que hagi comès plagi en la seva tesi doctoral i va negar qualsevol tipus de tracte de favor del tribunal de la Universitat Camilo José Cela.

Sánchez va descartar presentar cap querella contra els mitjans que van publicar-ho (si ho fes va dir que seria una demanda) i va avançar que es negarà a comparèixer al Congrés per parlar de la tesi.

Pel que fa a la dimitida ministra de Sanitat, Carmen Montón, Sánchez va tornar a mostrar-li el seu suport i va defensar que ella no li va mentir. "A mi no em va mentir la ministra de Sanitat i estic agraït que fes un pas al costat perquè no es vegi enterbolida la gestió en salut pública del govern", va dir.

Bombes a l'Aràbia Saudita

Després que esclatés la polèmica passada i d'un altre tomb de l'executiu, Sánchez va justificar el viratge respecte la venda de bombes a l'Aràbia Saudita assegurant que "quan la ministra de Defensa va expressar la seva intenció de paralitzar el contracte no s'adonava de les repercussions que podia tenir". "He prioritzat mantenir relacions amb el país i els llocs de treball a Cadis, va insistir Sánchez a l'entrevista, i va dir que "una cosa són els projectils de precisió i una altra els que s'utilitzen indiscriminadament".

stats