Política 10/09/2015

Pedro Sánchez: "TV3 s'ha convertit en la televisió del règim"

El líder del PSOE assegura que a Catalunya "hi ha ciutadans de segona" després de la cancel·lació d'una entrevista a Josep Borrell

Auri Garcia Morera
2 min
Miquel Iceta i Pedro Sánchez, aquest dijous, a Barcelona. / PSOE

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha denunciat aquest dijous a la tarda a Barcelona que "TV3 s'ha convertit en la televisió del règim", després que l'exministre socialista Josep Borrell hagi acusat la televisió pública d'haver-lo vetat. Sánchez ha assegurat, en l'últim acte abans de l'arrencada de la campanya electoral del 27-S, que a Catalunya "hi ha ciutadans de segona", amb referència als contraris a la independència, després de la cancel·lació d'una entrevista a Borrell amb motiu de la publicació del llibre 'Las cuentas y los cuentos de la independencia'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha considerat que la societat catalana està dividida per culpa del procés sobiranista, i ha assegurat que Convergència parla de la independència per no haver de parlar de corrupció i retallades. El líder socialista ha definit Miquel Iceta com "un valent", i ha defensat el PSC com la única possibilitat d'aturar el procés: "Només nosaltres, els socialistes catalans, serem capaços de fer front a l'independentisme i de derrotar-lo".

Reivindicació del feminisme

El líder del PSOE, que participava en un acte de reivindicació de la tradició feminista dels socialistes, ha plantejat una llei d'igualtat salarial entre homes i dones com a promesa electoral per a les eleccions espanyoles, tot i que ha dedicat la major part de la seva intervenció al procés sobiranista. Abans, el líder dels socialistes a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, havia assegurat que, en la campanya electoral del 27-S, el PSC parlarà menys d'independència i més de qüestions socials com la igualtat entre homes i dones.

Ja sense Sánchez a la sala, el candidat del PSC per a les eleccions del 27-S, Miquel Iceta, sí que ha dedicat gairebé tot el seu discurs a la reivindicació del feminisme dels socialistes. Iceta, que encapçala la primera llista cremallera de la història del PSC, ha dit que "és més fàcil fer una llista cremallera que una que no ho és" perquè "de dones n'hi ha de sobres per cobrir els llocs que es necessiten". Per acabar, el candidat socialista ha demanat, per al 27-S i per després del 27-S, "que la política catalana no giri al voltant d'un únic tema".

Sánchez, boicotejat per activistes animalistes

El discurs de Sánchez ha estat boicotejat per una quinzena d'activistes animalistes, que en un moment de la seva intervenció l'han interromput amb crits contra el Toro de la Vega. El secretari general del PSOE ha intentat fer-los callar sense èxit durant uns minuts i, quan finalment ho ha aconseguit, els ha recordat que el seu partit va portar al Congrés una llei contra el maltractament animal, que va ser rebutjada per la majoria absoluta del PP, i els ha promès que la tornaria a plantejar.

A la sortida de la sala, Sánchez s'ha tornat a trobar amb els activistes i hi ha mantingut una conversa més cordial, que ha acabat amb aplaudiments. Els animalistes s'han mostrat agraïts pel fet que hagi accedit a parlar-hi, tot i que no s'han donat per satisfets amb les seves explicacions. Quan li han retret que l'alcalde de Tordesillas és del seu mateix partit, Sánchez s'ha limitat a dir que "està representant la voluntat dels seus veïns" i a repetir que ell proposarà un altre cop la llei contra el maltractament animal.

stats