XOC A LA FEDERACIÓ
Política 12/02/2015

Pere Macias (CDC), sobre el xoc amb Unió: "Votar 'sí' podia semblar un aval a una autèntica barbaritat"

El diputat apunta que el procés precisament el que vol és "subvertir l'ordre constitucional", però confia en reconduir la situació amb Duran i Lleida

Ara
2 min
El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias. EFE

BarcelonaEl diputat de CDC a Madrid Pere Macias ha assegurat aquest matí als micròfons d''El matí de Catalunya Ràdio' i d''El món a RAC1' que el vot diferenciat amb Unió sobre la tramitació del pacte antijihadista es deu a un "malentès a la Comissió Executiva Nacional de CiU", ja que "[Josep Antoni] Duran i Lleida hi diu que no es podien oposar a la tramitació del pacte antijihadista", tot i que "a l'hora de decidir què votar exactament hi ha una interpretació diferent a cada partit". "Un sí es podia entendre com un aval inicial a una autèntica barbaritat", assegura Macias, atès que la reforma inclou que es tracta de terrorisme tot intent de subvertir l'ordre constitucional. "Subvertir l'ordre constitucional és el que volem fer en el procés", assevera, i ha afegit: "Jo no em considero terrorista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, Macias està "convençut que és una crisi reconduïble" i que "no és un moment de trencament". "Sabem de la pluralitat de voluntats, és bo que mantinguem la federació, perquè és una eina importantíssima per culminar el procés", ha afirmat. Així, ha reconegut que "és obvi que la decisió no va agradar al cap de grup, però n'érem conscients", malgrat que ha volgut replicar Duran que "ningú mou la cadira ningú", sinó que a CDC "treballem molt pel grup, com també ho fan els d'Unió". "Entenc que li causi un dolor fort a Duran. A mi també me'l causa. Però tenim un objectiu: aplegar el màxim de voluntats", ha insistit. En defensa del líder democristià, a més, ha assegurat que "la pedra al camí no és Duran i Lleida, és la situació complexa que tenim".

stats