Política 05/10/2012

Navarro recorda a Chacón que cal preguntar què volen els ciutadans

El candidat del PSC insisteix que el referèndum ha de ser legal, després d'una reforma de la Constitució

Sara González
2 min

Barcelona"Nosaltres proposem un canvi de la Constitució que ens porti a un sentit federal i hem de poder preguntar als ciutadans què volen d'acord amb la llei". Aquesta ha estat la resposta que ha donat el líder del PSC, Pere Navarro, en ser preguntat per les afirmacions de l'exministra Carme Chacón al programa 'Espejo Público' d'Antena 3, on ha dit que no estava "en absolut" a favor que se celebri una consulta sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha admès que no havia sentit les declaracions de Chacón, però ha recordat que el seu partit sí que defensarà el dret a decidir sempre que es produeixi dins de la legalitat espanyola. El candidat del PSC sí que ha coincidit amb Chacón a determinar que l'estat autonòmic "està esgotat". Navarro considera que aquest model ha arribat "al final del seu recorregut i ja no dóna respostes", per aquest motiu considera que cal obrir el diàleg amb Espanya per arribar a "un punt de comoditat" per a Catalunya.

Sobre els socialistes de Lleida, que capitaneja Àngel Ros i que avui tenen previst votar a favor d'una resolució sobiranista similar a la que CiU i ERC van presentar al Parlament i en la qual el PSC es va abstenir, Navarro ha argumentat que els ajuntaments "tenen llibertat de vot". A més, en referència a la proposició de Marina Geli com a cap de llista per Girona que ha fet l'agrupació socialista local, ha afirmat que es "respectarà" l'opinió del territori a l'hora de confeccionar les llistes.

Navarro s'ha reunit avui per primera vegada amb el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, per posar en comú possibles propostes per incorporar al seu programa electoral. "Volem fer una campanya molt a prop de la gent per conèixer els seus problemes i necessitats", ha dit el primer secretari del PSC.

Álvarez, per la seva banda, ha recordat que els sindicats catalans secundaran la vaga general encara que caigui en plena campanya electoral catalana, perquè es tracta d'una convocatòria d'àmbit europeu.

stats