Política 26/11/2012

Navarro assegura que no se sent “qüestionat” i que el resultat del PSC és “dolent, però suportable”

Descarta el congrés extraordinari al partit i denuncia que hi ha hagut "sectors econòmics i mediàtics que volien un PSC residual"

Sara González
2 min

Barcelona"A l'executiva algú ha proposat un congrés extraordinari, però jo no m'he sentit, en cap cas, qüestionat". Així ha valorat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, els 20 diputats obtinguts en aquestes eleccions. El líder socialista va assegurar que "el resultat és dolent, però suportable des del punt de vista de l'actuació del partit", un diagnòstic que va dir que comparteix també el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha insistit que els membres de l'executiva li han donat el seu suport personal per "encarar la campanya en el pitjor moment". I és que segons el primer secretari del PSC, aquesta no ha estat una campanya en "igualtat de condicions" perquè hi ha "sectors mediàtics i econòmics" que pretenien que els socialistes acabessin sent un "partit residual". "Hi ha partits que han tingut tots els avantatges, i d'altres que hem tingut totes les dificultats", ha etzibat Navarro, que fins i tot ha instat a aturar la "governamentalització" que s'està produint en els mitjans públics catalans.

Per tant, el líder del PSC descarta la celebració d'un congrés extraordinari sota el pretext que un congrés és un procés “molt endogàmic” i el que cal ara és un procés “molt més obert”. De fet, Navarro ha assegurat que el 2010 el partit es va quedar “en l'esquelet” i que ara toca “reconstruir els espais socials” que van més enllà de les fronteres del partit. “Veig el partit bé des del punt de vista de l'estructura i l'organització”, ha afirmat. De fet, Navarro considera que el context polític ha frenat el procés de renovació que es va encetar quan va ser escollit primer secretari i que ara, després de les eleccions, “comença el nou PSC de renovació i reconstrucció” amb l'aplicació de les fórmules que es van aprovar al congrés.

Navarro ha assegurat, doncs, que s'obre pel PSC una “reflexió a l'interior del partit” però sense “calendari definit” sobre quin ha de ser el futur i el plantejament polític del partit.

Responsabilitats a CiU

Navarro ha insistit que aquestes eleccions han estat un fracàs “estrepitós de CiU” i, per tant, consideraria “lògic que algú assumís responsabilitats”. Ha afegit que Artur Mas ha conduït el país cap a una situació “pitjor de governabilitat” i li ha deixat ben clar que “no té credibilitat per demanar pactes per a la investidura” perquè va incomplir el document que va pactar amb el PSC el 2010. “Nosaltres no som els que irresponsablement hem convocat unes eleccions que no feien falta”, ha advertit Navarro per deixar clar que el PSC és molt lluny de donar-li suport en un moment en què el país està “més tensionat” i el Parlament “més fragmentat”.

En tot cas, Navarro ha recordat que la prioritat del seu partit és la celebració d'una cimera social, i ha afegit que una de les primeres propostes que presentarà al Parlament serà, tal com ha defensat fins ara, una resolució per reformar la Constitució en un sentit federal. “Haurien de canviar molt les coses per facilitar la investidura”, ha alertat Navarro, que, tot i això, ha afegit que el seu partit està “disposat a parlar i a dialogar sobre els grans temes de país”.

stats