CRISI ALS SOCIALISTES
Política 28/05/2014

Pia Bosch renuncia a les primàries del PSC a Girona i anuncia que vol formar part d'una candidatura alternativa

L'actual líder dels socialistes gironins, crítica amb la direcció nacional, ho ha anunciat en una conferència davant de Marina Geli i Josep-Maria Terricabras (ERC)

Agències
2 min

GironaLa líder del PSC a l'ajuntament de Girona, Pia Bosch, alineada amb un dels corrents crítics del partit que dimarts va presentar un manifest a favor d'un moviment socialista de vocació majoritària, ha anunciat aquest dimecres la seva renúncia a concórrer a les primàries convocades per al 5 de juliol a Girona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch considera que aquesta elecció de candidat socialista a les eleccions municipals a la capital gironina "a curt termini" és inconvenient amb la formació immersa en una tendència de "crítiques molt importants" i amb una "pèrdua de confiança ciutadana" certificada en els recents comicis europeus. "No es pot ésser candidat d'un partit amb una direcció en la qual no em reconec, no puc, per coherència i honestedat", ha manifestat Bosch, que descarta, però, deixar la militància. Bosch ha avançat que formarà part d'una candidatura al marge de les sigles del PSC però no n'ha concretat la fórmula. Només ha avançat que creu que a la ciutat li cal "un espai socialista i catalanista fort" i s'ha marcat com a objectiu fer confluir les forces d'esquerres per desbancar CiU.

L'actual portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona ha realitzat aquest anunci en el marc d'una conferència a la qual han assistit una de les parlamentàries díscoles com és Marina Geli o l'exalcaldessa Anna Pagans. A l'acte han assistit també destacats representants d'ERC, com el vencedor a Catalunya de les recents eleccions europees, Josep-Maria Terricabras i s'han llegit missatges de suport com el del fins fa poc president de la Federació del PSC a la província gironina, Joaquim Nadal, alineat també amb aquest sector crític.

Pia Bosch ha deixat sense aclarir el paper que adoptarà en els pròxims comicis municipals per entendre que és una qüestió "que no s'ha de dirimir ara mateix". En tot cas, Bosch, tal com assenyalava el manifest, ha assegurat que treballarà a favor d'una "gran confluència progressista" que porti "la gent d'esquerres a governar aquesta ciutat" i ha subratllat que "aquest PSC" no és el seu PSC. En l'aire queda si seguirà com a regidora socialista.

stats