CONSELL EXECUTIU
Política 27/03/2012

El Govern aprova el pla per traslladar funcionaris i retallar la jornada als interins malgrat el rebuig dels sindicats

El Pla d'Ocupació Pública tindrà una vigència de dos anys i pretén estalviar 625 milions d'euros

O. March / S. González
2 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat avui el Pla d'Ocupació Pública que finalment no va ser acordat amb els sindicats de funcionaris. El pla té una vigència de dos anys a partir de l'1 d'abril i preveu racionalitzar el sector públic analitzant “les disponibilitats i necessitats de personal, tant des del punt de vista del nombre d'efectius com dels requeriments dels llocs de treball”. Les mesures previstes contemplen un estalvi de 625 milions d'euros a través de la retallada salarial del 5% i la reducció del 15% de la jornada i sou del personal interí. També contempla trasllat de treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha qualificat la mesura de "dolorosa, incòmoda i poc simpàtica", però ha volgut destacar que encara hagués estat "més injust" fer fora els interins. El portaveu del Govern ha ressaltat que l'executiu català hauria pogut dur a terme acomiadaments en la funció pública per tal de quadrar els números, però que va optar per no "engrandir les llistes de l'atur". En aquest sentit, Homs ha assegurat que el gabinet que lidera Artur Mas ha preferit reduir un 15% la jornada i, per tant, el sou dels interins que no pas prescindir d'ells.

El portaveu del Govern, en la línia del que ha defensat des que CiU va arribar al poder, ha volgut destacar el seu compromís amb "agilitzar" l'administració a través de les lleis òmnibus. "Unes normes pensades per enfortir l'Administració, no per debilitar-la", ha considerat Homs.

De la reducció de jornada en queden exclosos els interins dels cossos de bombers, agents rurals, dels cossos d'auxiliars tècnics del grup de serveis penitenciaris i del cos de veterinària d'escorxador. El pla preveu que aquesta mesura sigui temporal i pretén facilitar la mobilitat dels funcionaris, tant geogràfica com de canvi de funcions.

Els sindicats de funcionaris inicialment van dir que podria afectar 45.000 treballadors públics, però Governació va aclarir que d'entrada aquesta mobilitat només afectaria a un miler de treballadors i que majoritàriament serien trasllats entre departaments o funcions dins de la mateixa àrea.

stats