Política 16/12/2015

La Plataforma anticorrupció de Sabadell demana la imputació de Pere Navarro pel cas Mercuri

Consideren que podria haver incorregut en un delicte de tràfic d'influències per en haver fet gestions davant el Consell de l'Audiovisual de Catalunya perquè donessin un canal de TDT a l'empresari Nicola Pedrazzoli, imputat pel cas Mercuri

M.colomer / S.gonzález
1 min
Iceta aconsegueix imposar Pere Navarro a la llista  de Chacón per al 20-D

BarcelonaLa Plataforma Sabadell lliure de corrupció ha demanat la imputació de l'exalcalde de Terrassa i exlíder del PSC, Pere Navarro, en considerar que va fer gestions al costat de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos davant el Consell de l'Audiovisual de Catalunya perquè adjudiquessin un canal de TV a l'empresari audiovisual propietari de Canal Català Nicola Pedrazzoli, imputat també pel mateix cas. La Plataforma considera que Navarro podria haver incorregut en un delicte de tràfic d'influències. De fet, la jutgessa que porta la trama corrupta Mercuri, amb epicentre al Sabadell de l’exalcalde Bustos, ja va fer declarar la setmana passada com a imputat -ara investigat o encausat- al cap de files del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, pel mateix cas de suposat tràfic d'influències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà d'aquesta petició, la Plataforma anticorrupció també demana que la jutgessa del jutjat 1 de Sabadell citi a declarar en qualitat de testimonis Carlos Luis Fuentes, presentador de Canal Català TV, a José Antich, exdirector de 'La Vanguardia', i a Javier Godó, propietari del Grup Godó, en considerar que poden aportar informació "essencial" per esclarir el cas.

Pressions al CAC

Segons un informe dels Mossos que consta al sumari del cas, Pedrazzoli negociava un acord amb el Grupo Godó per llogar la freqüència de RAC 105 TV i fer que el Canal Català es pogués veure a tot Catalunya. Per a això, li calia un informe positiu del CAC, però Pedrazzoli creia que alguns consellers el bloquejaven.

stats