Política 15/11/2014

Podem corona Pablo Iglesias secretari general

Aconsegueix el suport de més de 95.000 simpatitzants. El segon candidat a liderar el partit obté menys de 1.000 vots

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La cúpula de Podem: Pablo Iglesias, Luis Alegre, Carolina Bescansa, Íñigo Errejón, Juan Carlos Monedero i Tania González.EFE

MadridPodem ha proclamat aquest dissabte Pablo Iglesias secretari general del partit en l'acte de clausura de l'assemblea de constituent de la formació, en què s'ha debatut i escollit tant el model de formació com també els objectius polítics i s'ha acabat votant tots els membres que formaran la cúpula del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb 95.311 vots, Pablo Iglesias s'ha convertit en el líder indiscutible i incontestable de Podem, un hiperlideratge imposat des del primer dia del procés de l'assemblea, ja que va supeditar la seva elecció a continuar al capdavant de la formació. El segon candidat que ha obtingut més vots per a la secretaria general s'ha quedat amb menys de mil suports.

En el Teatro Nuevo Apolo de Madrid, on se celebra l'acte, també s'han assenyalat, un a un, tots els membres que formaran part del consell ciutadà del partit, un òrgan integrat per 31 dones i 31 homes. Entre ells hi ha catalans com Gemma Galdon, Raimundo Viejo, Carlos Jiménez Villarejo o Jaume Asens.

En l'acte ha intervingut Alexis Tsipras, líder de Syriza, i també una eurodiputada portuguesa del Bloco d'Esquerda, Marisa Matias.

stats