Política 10/03/2015

Interior encarrega un informe sobre les activitats del comissari Villarejo

El policia, que va coordinar la investigació sobre l'àtic d'Ignacio González, participa, segons El País, en societats privades amb un capital total de més de 16 milions d'euros

Europa Press
1 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, dilluns a Palamós. EFE

MadridEl ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, ha anunciat aquest dimarts que ha encarregat un informe a la Direcció General de la Policia a càrrec d'Ignacio Cosidó sobre les activitats privades del comissari José Villarejo i ha recordat que algunes d'elles són de fa 20 anys. Villarejo ha estat notícia els últims dies per la trobada que va mantenir, el 2011, amb el president de Madrid, Ignacio González, sobre el luxós àtic del mandatari madrileny a la Costa del Sol. Ell era el coordinador d'aquella investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la inauguració d'una exposició a Ifema, el recinte firal de Madrid, el ministre ha dit que ell no ha de conèixer tots els treballs realitzats per aquesta persona i per això ha encarregat l'informe. Fernández Díaz sí que ha comentat, en canvi, que sap que algunes de les empreses que es relacionen amb Villarejo estan ja tancades, altres liquidades, encara que també n'hi ha en actiu, i ha insistit en què algunes es van iniciar fa diverses dècades.

En aquest sentit, ha dit que no posa en dubte als successius responsables de la Policia que, durant tot aquest temps, van haver de valorar la compatibilitat entre aquestes activitats de Villarejo i les seves funcions com a policia. Segons El País, aquest comissari participa en diverses societats que sumen un capital superior a 16 milions d'euros.

El ministre ha evitat contestar la pregunta de si manté la confiança en Villarejo i, els contactes d'aquest amb el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, i el president de l'Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo, i ha reiterat la seva tesi, segons la qual són fets de l'anterior legislatura que hauran de dictaminar els jutges.

stats